Magyarországi képviselete

Kezdőlap

Hírek
Bizottsági kezdeményezés európai szuperszámítógépek kifejlesztésére
11/01/2018

Az Európai Bizottság a mai napon ismertette világszínvonalú európai szuperszámítógép-infrastruktúra kiépítésére vonatkozó tervét. A beruházás uniós és tagállami forrásokból valósul majd meg.

Első irányadó vita és nyilvános konzultációk az uniós pénzügyek jövőjéről
10/01/2018

Az uniós biztosok megvitatták a következő többéves pénzügyi keretet, vagyis az EU 2020 utáni időszakra vonatkozó hosszú távú költségvetését. Ezzel kapcsolatban nyilvános konzultációk is indultak.

Események
Lumière Filmklub- A vörös teknős

A film egy hajótörött férfi történetét mutatja be, akit egy elhagyatott, trópusi szigeten mos partra a tenger, ahol is különös kapcsolatba kerül egy óriási tengeri teknőssel.

Az elsősorban felnőtteknek szóló mese az élet örök körforgását helyezi előtérbe, miközben szívszorító módon mutatja be a természet és az ember egymásrautaltságát.

A kép forrása: Mozinet

Dátum:
  • 18/01/2018
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.
Egy csésze Európa: Hollandia - Leeuwarden

2018-ban Európa egyik kulturális fővárosa a frízföldi Leeuwarden, a januári program ezért: Egy csésze Hollandia. Tisztázzuk, hogy kik azok a frízek, és miben olyan jók. Bemutatjuk Leeuwarden nevezetességeit, és mesélünk arról is, miért itt tartják Hollandiában a legnagyobb virágpiacot, a leggigantikusabb marhavásárt és a Dominó-napot. Miközben elmondjuk, hogy Frízföld fővárosában milyen kulturális programok várják az érdeklődőket 2018-ban, a hely leghíresebb szülöttéről, Mata Hariról is...

Dátum:
  • 23/01/2018
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.
Mit tesz Önért az EU?