Magyarországi képviselete

Kezdőlap

Hírek
DiscoverEU: további 12 000 tizennyolcéves fedezheti fel Európát ingyen jegyekkel
17/10/2018

Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos ma bejelentette, hogy a DiscoverEU első pályázati fordulójának sikerét követően az Európai Bizottság 2018. november 29-én meghirdeti az ingyenjegyek második pályázati fordulóját. Az idén nyáron indított DiscoverEU-nak köszönhetően eddig több mint 15 ezer fiatalnak nyílt lehetősége arra, hogy beutazza Európát, és tapasztalhassa meg az igazi közösséget Európa-szerte: a közösségi média révén kapcsolatba kerültek egymással olyan résztvevők, akik korábban nem ismerték egymást, és együtt utaztak városról városra, vagy meglátogatták egymást.

http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/eu-vietnam-agreement/
17/10/2018

Az Európai Bizottság ma elfogadta az EU–Vietnam kereskedelmi megállapodást, valamint az EU–Vietnam beruházási megállapodást, megnyitva az utat aláírásuk és megkötésük előtt. Vietnam az EU második legnagyobb kereskedelmi partnere a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségében (ASEAN) Szingapúr után: az EU és Vietnam közötti árukereskedelem értéke éves szinten 47,6 milliárd euró (hozzávetőleg 15 000 milliárd forint), a szolgáltatáskereskedelemé pedig 3,6 milliárd euró (vagyis kb. 1150 milliárd forint).

Események
Pályázzon egyszerűen!  - 2018-ban is

Az Európa Pont Tájékoztató Szolgálata a Kreatív Európa Irodával és a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben ‒ immár harmadik alkalommal ‒ 2018-ban is uniós pályázati információs napot szervez.

Dátum:
  • 09/11/2018
Mit tesz Önért az EU?