Magyarországi képviselete

Események

Hogy vagy? – Talkshow

Hogy vagy? Az elmúlt időszakban több kontextusban is előkerült a kérdés, talán nem véletlenül. A hónap egyik kiemelt eseményén a női egyenjogúság témáját járjuk körbe. Középpontba kerül a „Hogy vagy?” projekt, melynek célja, hogy többet tudjunk arról, hogyan érzik magukat és milyen kihívásokkal küzdenek a nők itt és most, Magyarországon. 

Dátum:
  • 19/03/2018
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.
Múltunk a jövőnk – EKF 2023, Both Miklós, Tóth Árpád, Jazzation

Az európai kulturális örökség révén jobban megértjük múltunkat, és jobb meglátásokat nyerhetünk a jövővel kapcsolatban: erősebbé válhat társadalmunk. Az Európa Kulturális Fővárosa címet az Európai Unió ítéli oda egy évre. Ez alatt az idő alatt a címet elnyerő város lehetőséget kap kulturális életének és fejlődésének bemutatására. A döntőbe jutott városok (Debrecen, Győr, Veszprém) képviselőivel arról beszélgetünk, miképpen válhat egy város Európa Kulturális Fővárosává. 

Dátum:
  • 27/03/2018
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.
Lumière Filmklub – Lumière

A „Lumière!” című film utazás a filmművészet megteremtőinek univerzumába: a Lumière fivérek által forgatott felvételek fennmaradt képkockáit a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux állította össze egyetlen filmalkotássá. Az archív felvételek hátterében Frémaux páratlan szenvedéllyel és humorral mesél a modern kor hajnalának világáról és Franciaországáról, valamint a mozgókép megszületéséről.

 

A kép forrása: Cirko Film

Dátum:
  • 28/03/2018
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.