Magyarországi képviselete

35. Ha balesetet szenvedett, hívja az Európában egységesen használt segélyhívószámot, a 112-t!

Európa a szükséghelyzetekben is egységes hozzáállást mutat. Az ingyenes 112 segélyhívószámot Unió-szerte már 2008-ban bevezették. Ennek köszönhetően hamarabb megérkezhet a mentőszolgálat, és így életeket menthetünk.

Vissza a főoldalra

Korábban a rendőrség és a tűzoltóság minden országban saját hívószámmal rendelkezett. Külföldön tűz vagy baleset esetén az utazók gyakran nem tudták, melyik számot kell hívniuk, ha segítségre volt szükségük.

2008 óta ez másként van. Az Unió-szerte használt segélyhívás az Európai Unió valamennyi tagállamában működik, Spanyolországtól Finnországig, Angliától Lengyelországig – a vezetékes hálózatban és a mobiltelefon-hálózatban egyaránt. Erről azonban még nincs mindenkinek tudomása: Az EU egészében a lakosok csupán 48%-a ismeri az életmentő számot (a 2016. évi Eurobarométer-felmérés alapján).

A segélyhívó központoknak képesnek kell lenniük különböző nyelveken, például angolul fogadni a segélyhívásokat. Ha a mobiltelefon a saját SIM-kártya hálózatán belül térerő hiányában nem használható, úgy automatikusan átirányítják egy másik hálózatba. Egy ilyen segélyhívás elsőbbséget élvez a mobilhálózatban; emiatt szükség esetén akár meg is szakítható egy másik hívás. Az európai segélyhívószám ugyanis az Európai Unión kívül is működik: mára már több mint 30 európai országban.

Az EU az autóvezetők esetében is kiáll a biztonság mellett. A 2015-ben EU-szerte bevezetett „e-call” rendszer, amely baleset esetén a mentők értesítése érdekében automatikusan a 112-es segélyhívószámot tárcsázza, hozzájárul a halálos kimenetelű országúti balesetek számá-nak csökkenéséhez. A cél az, hogy a sérülteket gyorsabban el lehessen látni a baleset helyszínén. Ha a rendszert manuálisan nem aktiválják, reagál például a légzsákok kinyílására is, és az EU-szerte használt 112-es segélyhívószám alapján elküldi a legközelebbi mentőállo-másnak a baleset helyszínét és időpontját. Az Európai Bizottság adatai szerint az „e-call” rendszer bevezetése járművenként mintegy 100 euró összegű költséget jelent.

Tájékoztató a 112-es segélyhívószámról

 

Következő érv