Magyarországi képviselete

22. Az EU a hibás termékek esetében is garantálja a fogyasztók jogait

A hat hónapos jótállással vásárolt hajszárító nyolc hónap múlva elromlik? Az EU-ban a fogyasztóknak ilyen esetben is vannak garantált jogaik, amelyeket minden kereskedőnél érvényesíthetnek.

Vissza a főoldalra

Ha hibás a termék, a kereskedőnek kötelessége intézkedni. Ha a vásárolt termék hibás, nem úgy néz ki vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre hirdették, a kereskedőnek az uniós jog értelmében meg kell javíttatnia vagy ki kell cserélnie azt, illetve árengedményt kell adnia, esetleg az egész vételárat vissza kell térítenie. A fogyasztókat legalább kétéves szavatossági idő illeti meg, méghozzá díjmentesen. Például: Ha Ön hajszárítót vett, melyre a kereskedő hat hónapos jótállást vállalt, és a készülék nyolc hónappal később elromlott, Ön az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok alapján továbbra is hivatkozhat a két éves ingyenes szavatossági időszakra. Az eladó által felkínált hat hónapos jótállás pusztán kiegészítő védelmet biztosít.

Második példa: Ön laptopot vásárol, mely jól működik. Több mint egy évvel a termék megvételét követően azonban Ön rájön arra, hogy a laptop memóriakapacitása kisebb, mint ahogy az a hirdetésben szerepelt. Ön ebben az esetben visszakérheti a vételár egy részét a kereskedőtől.

Ha a vevő nem elégedett a kereskedő válaszával, akkor az Európai Fogyasztói Központhoz fordulhat abban az országban, ahol a terméket vásárolta. A kereskedőknek továbbá fel kell hívniuk vevőik figyelmét az alternatív (peren kívüli) vitarendezési eljárás lehetőségére is.

Bővebben a szavatosságról és a visszavételről

 

Következő érv