Magyarországi képviselete

20. Az EU védi a fogyasztókat, például az ügynök útján kötött szerződések esetében

Önnel is előfordult már, hogy kirándulásnak álcázott termékbemutatón, az interneten vagy házaló ügynöktől vásárolt valamit, amire nem is volt szüksége? Például újság- vagy mobiltelefon-előfizetést? A fogyasztók nyomás alatt gyakran hoznak olyan üzleti döntéseket, amelyeket később megbánnak.

Vissza a főoldalra

Az EU lehetővé tette, hogy a fogyasztók elálljanak az ilyen elsietett döntés alapján kötött szerződésektől. Így mindenkinek lehetősége van arra, hogy nyomás nélkül döntsön a szerződés tényleges megkötéséről. Repülőjegyek vásárlására vagy hotelfoglalásra ez nem érvényes – az üzlethelyiségen kívüli termékbemutatón megkötött szervezett társasutazásokra viszont például alapvetően igen.

A 2014-ben felülvizsgált elállási jog nemcsak a házaló vagy utcai ügynökkel kötött szerződésekre vagy az álcázott termékbemutatókon zajló értékesítésre érvényes, hanem az internetes, a telefonos és a klasszikus csomagküldő értékesítésre is, csakúgy mint az olyan internetes árverésekre, mint amilyeneket például az Ebay szervez.

Ezek mindegyikénél a vevő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Az elállási időszak attól a naptól kezdődik, amikor a vevő átveszi az árut. Ha az eladó a vevőt nem tájékoztatta egyértelműen az elállási jogról, akkor az elállási időszak egy évre hosszabbodik.

Mindazonáltal az interneten vásárolt áru esetében az áru visszaküldése önmagában nem elég. Az elállásra kifejezetten hivatkozni kell, lehetőleg írásban. Az elállás során meg kell adni a vevő azonosító adatait, továbbá a megrendelés számát és dátumát. A vevőnek az elállást nem kell megindokolnia.

Az EU az országhatárokon átívelő ügyekben is segíteni kívánja a fogyasztókat jogaik érvényesítésében, ezért hozta létre az Európai Fogyasztói Központot.

Az Európai Fogyasztói Központ honlapja

Az elállásról tájékoztató uniós weboldal

Uniós irányelv az üzlethelyiségen kívül kötött szerződésektől való elállásról

 

Következő érv