Magyarországi képviselete

17. Az EU garantálja a légi utasok jogait

A légi utasok kártérítésre tarthatnak igényt, ha járatukról túlfoglalás miatt lemaradnak, ha járatukat törlik, vagy ha poggyászuk eltűnik. Ezt az uniós szabályok biztosítják.

Vissza a főoldalra

A határok nélküli Európában egyre többen utaznak, különösen a repülés népszerűbb, mint valaha. Ha korábban probléma volt a poggyásszal, sok utas hoppon maradt. Az EU ennek véget vetett: 2005 óta uniós rendelet szabályozza a légi utasok jogait, mind a menetrend szerinti, mind a charterjáratok vonatkozásában – a rendelet hatálya minden olyan járatra kiterjed, amelynek induló vagy célállomása az EU területén található.

Ha a légi utas járatát a következő napra halasztják, a hotelben töltött éjszaka számláját a légitársaságnak kell állnia. A légi utas kártérítésre tarthat igényt, ha járata sokat késik, azt hirtelen törlik vagy foglalása ellenére nincs helye a gépen. A kártérítés összege az útvonal hosszától függ: 250, 400 vagy 600 euró lehet. A kártérítés azonban nem jár, ha a kárt rendkívüli esemény, például rossz időjárás vagy a légiforgalmi irányítók sztrájkja okozta.

A járat törlése esetén az utasok kártérítésre vagy a repülőjegy árának visszatérítésére tarthatnak igényt. A légitársaságnak a poggyász eltűnése vagy károsodása esetén is kártérítést kell fizetnie.

Ugyanakkor a kártérítés nem automatikus: az utasnak jeleznie kell igényét a légitársaságnál. Ha az megtagadja a kártérítést, az utas az induló állam hatóságához fordulhat panaszával (Magyarországon a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz). Vitarendezés céljából az Európai Fogyasztói Központot vagy békéltető testületeket is meg lehet keresni..

A légi utasok uniós jogairól szóló tájékoztatás

A légi utasok jogairól szóló uniós rendelet

Az Európai Fogyasztói Központ tájékoztatója a légi utasok jogairól

 

Következő érv