Magyarországi képviselete

Vita Európa jövőjéről: eddig 1 750 rendezvényen potenciálisan több mint 30 millió európai polgárt szólítottunk meg

/hungary/file/feherkonyvpng_hufeher_konyv.png

Négy hónappal azután, hogy a Bizottság előterjesztette az Európa jövőjéről szóló fehér könyvet, új erőre kap az Európa jövőjéről szóló vita, amely eddig potenciálisan több mint 30 millió polgárt szólított meg. 

19/07/2017

A Bizottság öt forgatókönyvet vázolt fel azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban fejlődhet tovább az EU a következő évtizedben. Ezzel átfogó vitát indított a politikai intézmények és a tágabb értelemben vett civil társadalom támogatásával. A Bizottság által szervezett vagy támogatott rendezvények száma meghaladta az 1 750-et, ahol több mint 270 000 polgár vett részt, és az interneten még többen követték az eseményeket (az adatokat lásd itt). Az események és a viták az elkövetkező hónapokban is folytatódnak, és a polgárok közvetlenül is részt vehetnek bennük itt: https://ec.europa.eu/commission/give-your-comments_hu 

A Bizottság arra kéri a polgárokat, hogy továbbra is fejtsék ki nézeteiket, még azelőtt, hogy Juncker elnök az Unió helyzetét értékelő 2017. szeptember 13-i éves beszédében előterjesztené az Európa jövőjére vonatkozó jövőképét.

További információk

Tájékoztató: Vita Európa jövőjéről

Fehér könyv Európa jövőjéről

A fehér könyv folyamata

A 2016. októberi és 2017. áprilisi Eurobarométer felmérés Európa jövőjéről

Az európai történet: 60 év közös fejlődés