State of Health in the EU

Health at a Glance: Europe

A Health at a Glance: Europe (Egészségügyi pillanatkép: Európa) című jelentéssorozat azt hivatott felmérni, mekkora előrehaladást sikerült elérni EU-szerte a hatékony, hozzáférhető és alkalmazkodóképes egészségügyi rendszerek kialakítása terén. A kétévente megjelenő jelentések átlátható mutatókon alapuló objektív, leíró jellegű összehasonlítást adnak közre az EU országairól.
 

A legutóbbi Health at a Glance: Europe (Egészségügyi pillanatkép: Európa) jelentés 2016 novemberében jelent meg. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által, a Bizottság együttműködésével kidolgozott kiadvány az uniós polgárok egészségi állapotáról és az uniós egészségügyi rendszerek teljesítőképességéről ad helyzetképet.

A 2016. évi kiadvány egyes fejezetei statisztikai mutatókat ismertetnek 35 európai országra vonatkozóan, két fejezete pedig átfogóan foglalkozik a politikai prioritásnak számító következő két témakörrel: a betegségek munkaerőpiacra gyakorolt hatása, valamint az alapellátást biztosító egészségügyi rendszerek megszilárdítása.

Kapcsolódó információk

Kisfilm

Korábbi Health at a Glance: Europe OECD-jelentések