Voeding en lichaamsbeweging

EU-actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid

Het EU-actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid is een forum voor organisaties op EU-niveau, variërend van de voedingsindustrie tot ngo's voor consumentenbescherming, die een bijdrage willen leveren aan de aanpak van de huidige trends op het gebied van eetgewoonten en lichaamsbeweging. Het actieplatform bestaat uit de onderstaande leden.

Het idee is dat het platform onder leiding van de Europese Commissie laat zien hoe verschillende delen van de maatschappij dit probleem samen kunnen bestrijden, en zo inspiratie geeft voor nationale, regionale en lokale initiatieven in heel Europa.

Wat doet het platform?

Sinds de start in 2005 hebben de platformleden meer dan 300 toezeggingen verzameld.

Hoe wordt het werk beoordeeld?

Hoe vaak komen de leden bijeen?

Regelmatig, zie de notulen van de vergaderingen.

Het EU-actieplatform in beeld


Klik op de afbeelding om in te zoomen

Video: EU-maatregelen op het gebied van voeding en lichaamsbeweging

 
Rechtsklikken/Bewaren in AVI-formaat (.avi) of in Quicktime-formaat (.mov) om de video te downloaden

Meedoen?

Europese overkoepelende organisaties die ook iets willen doen tegen de negatieve trends op het gebied van eetgewoonten en lichaamsbeweging en daarvoor ten minste één toezegging willen doen, kunnen een aanvraag indienen om lid te worden van het Europees actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid. Gunstig beoordeelde aanvragen gaan ter goedkeuring naar de voltallige vergadering.

Meer informatie: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu