Táplálkozás és testmozgás

Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platform

A Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platform olyan európai szintű szervezetek fóruma – az élelmiszer-ipari szereplőktől a fogyasztóvédelmi civil szervezetekig –, amelyek készek szerepet vállalni az étrenddel és a testmozgással kapcsolatos jelenlegi tendenciák elleni küzdelemben. A platformhoz számos tagszervezet csatlakozott.

A platform azt a célt szolgálja, hogy – a Bizottság irányításával – összehangolja a különböző társadalmi csoportok által e probléma megoldásáért tett lépéseket, és példája nyomán Európa-szerte nemzeti, regionális vagy helyi kezdeményezések szülessenek.

A platform tevékenységei

A platform 2005-ös megalakulása óta a tagszervezetek több mint 300 kötelezettségvállalást tettek.

A platform tevékenységeinek kiértékelése

Az ülések gyakorisága

A tagok rendszeresen üléseznek – lásd a platform üléseiről készült jegyzőkönyveket.

Az uniós platform szemléltető ábrája


Nagyításhoz kattintson a képre

Kisfilm: Mit tesz az EU a helyes táplálkozás és a testmozgás népszerűsítéséért?

 
A videó letöltéséhez kattintson jobb egérgombbal a képre, válassza a Mentés másként parancsot, majd az AVI (.avi) vagy a Quicktime (.mov) formátumot.

Hogyan lehet csatlakozni a platformhoz?

Bármely európai szintű ernyőszervezet, amely kész szerepet vállalni az étrend és a testmozgás terén mutatkozó negatív tendenciák elleni küzdelemben (és legalább egy olyan kötelezettségvállalást tett, melynek végrehajtása folyamatban van), felvételét kérheti a Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platform tagjai közé. Kedvező elbírálás esetén a felvételi kérelmet az illetékesek a platform plenáris ülése elé terjesztik jóváhagyás céljából.

További információk: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu