Ravitsemus ja liikunta

Ruokavalio, liikunta ja terveys – EU:n toimintafoorumi

Ruokavaliota, liikuntaa ja terveyttä käsittelevän EU:n toimintafoorumin tavoitteena on parantaa ihmisten ruoka- ja liikuntatottumuksia. Sen jäseninä on Euroopan tason organisaatioita eri aloilta, esimerkiksi elintarviketeollisuuden järjestöjä ja kuluttajansuojaa ajavia kansalaisjärjestöjä.

Foorumia johtaa Euroopan komissio. Se toimii esimerkkinä siitä, kuinka yhteiskunnan eri tahot voivat ratkoa yhteisiä ongelmia koordinoidusti ja edistää samalla kansallisia, alueellisia tai paikallisia aloitteita eri puolilla Eurooppaa.

Foorumin toimintaperiaate

Foorumin jäsenorganisaatiot sitoutuvat toteuttamaan toimia, jotka edistävät hyviä terveys-, ruoka- tai liikuntatottumuksia. Perustamisvuoden 2005 jälkeen jäsenet ovat antaneet yli 300 sitoumusta.

Foorumin työn arviointi

Kokoukset

Foorumin kokouksia järjestetään säännöllisesti (kokouspöytäkirjat).

Esimerkki foorumin toiminnasta


Kuva suurenee napsauttamalla

Video: Terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa edistävät EU:n toimet

 
Videon lataus: napsauta hiiren kakkospainiketta ja tallenna tiedosto AVI (.avi) tai Quicktime (.mov) -muodossa.

Foorumiin liittyminen

Toimintafoorumin jäsenyyttä voivat hakea Euroopan tason organisaatiot, jotka haluavat edistää terveellisempää ruokavaliota ja liikuntaa. Jäsenorganisaation pitää sitoutua toteuttamaan vähintään yksi foorumin tavoitteita edistävä toimi. Jos jäsenyyshakemus läpäisee alustavan arvioinnin, se viedään foorumin täysistunnon hyväksyttäväksi.

Lisätietoja: SANTE-NUTRITION-PLATFORM@ec.europa.eu