Хранене и физическа активност

Оценка на риска

Endocrine disruptors

Biocides

Здравето в обществото

Платформа за действие на ЕС относно хранителния режим, физическата активност и здравето

Платформата за действие на ЕС относно хранителния режим, физическата активност и здравето е форум за организации на европейско равнище – от организации от хранително-вкусовата промишленост до неправителствени организации за защита на потребителите – които желаят да се включат в борбата с настоящите тенденции в областта на храненето и физическата активност. Вижте кои организации са членове на платформата.

Идеята е платформата, управлявана от Комисията, да даде пример за координиране на действията на различни представители на обществото по този проблем и така да се насърчи изпълнението на национални, регионални или местни инициативи в Европа.

Върху какво работят членовете на платформата?

От стартирането на платформата през 2005 г. досега нейните членове са поели над 300 ангажимента.

Как се оценява работата?

Колко често се срещат членовете на платформата?

Редовно – вижте протоколите от срещите на платформата.

Инфографика за платформата


Щракнете върху изображението, за да го увеличите.

Видеоклип за действията на ЕС във връзка с храненето и физическата активност

 
Щракнете с дясното копче на мишката и изберете съответната команда, за да изтеглите видеоклипа във формат AVI или QuickTime (.mov)

Как да се присъедините към усилията?

Всяка представителна организация на европейско равнище, която желае да се включи в борбата с негативните тенденции в областта на храненето и физическата активност, като представи и поддържа поне един активен ангажимент, може да кандидатства за членство в Платформата за действие на ЕС относно хранителния режим, физическата активност и здравето. Ако получи положителна оценка, кандидатурата ще бъде предложена за одобрение на пленарното заседание на платформата.

За повече информация: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu