Alimentaţie şi activitate fizică

Grupul la nivel înalt în materie de alimentație și activitate fizică

Grupul la nivel înalt în materie de alimentație și activitate fizică este format din reprezentanți din domeniu ai guvernelor europene, prezidați de Comisia Europeană.

Cine sunt membrii grupului?

Reprezentanți ai guvernelor din cele 28 de state membre ale UE și din cele 2 țări AELS (Norvegia și Elveția).

Cum acționează?

Caută soluții europene la problemele de sănătate legate de obezitate:

  • oferind o viziune de ansamblu asupra tuturor politicilor guvernamentale în materie de alimentație și activități fizice

  • sprijinind schimbul de idei și practici politice între guverne (de exemplu, reamenajarea teritoriului și a infrastructurii pentru a încuraja mersul pe jos sau cu bicicleta și alte forme de activități zilnice; reformularea produselor alimentare în vederea reducerii cantității de sare, zahăr și grăsimi);

  • îmbunătățind comunicarea dintre guverne și Platforma UE privind alimentația, activitatea fizică și sănătatea , pentru a facilita stabilirea rapidă a unor parteneriate public-privat.

Grupul la nivel înalt s-a concentrat și asupra combaterii obezității infantile. În acest sens, a publicat un plan de acțiune privind obezitatea infantilă pentru perioada 2014-2020 .

De asemenea, a sprijinit reformularea  produselor fabricate, vizând în special reducerea cantității de sare, de grăsimi saturate  și de zaharuri adăugate  utilizate în aceste produse (prezentarea pe 2015 a inițiativelor naționale privind anumiți nutrienți ).

Grupul la nivel înalt și Platforma UE privind alimentația, activitatea fizică și sănătatea se reunesc în mod regulat.

Când se întrunește?

De cel puțin 3 ori pe an - a se vedea procesele-verbale ale reuniunilor grupului .

Membrii săi îi pot solicita Comisiei să convoace experți pentru a pune bazele unor inițiative precum campaniile privind utilizarea sării , zahărului și grăsimilor în produsele alimentare.

Material video despre acțiunile UE în domeniul alimentației și activității fizice


Pentru a descărca materialul, faceți click dreapta, alegeți „Salvare ca”... și selectați formatul care vă interesează : AVI (.avi) sau Quicktime (.mov).