Boli infecţioase

Cazuri de febră Denga în Madeira - Recomandări pentru călători

DengaDe la începutul lunii octombrie 2012, au fost semnalate o serie de cazuri de febră Denga în rândul locuitorilor şi vizitatorilor din regiunea autonomă Madeira (Portugalia). Această boală infecţioasă este cauzată de un virus transmis de o specie de ţânţari activi pe timp de zi. Le recomandăm locuitorilor şi vizitatorilor insulei Madeira să-şi ia măsurile de protecţie necesare pentru a evita muşcăturile de ţânţari, pe durata întregii zile. Autorităţile sanitare portugheze au publicat o serie de recomandări pentru locuitori şi călători .

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor le recomandă persoanelor care au călătorit în Madeira şi prezintă simptome în termen de 21 de zile de la data vizitei să se supună unor controale medicale. Simptomele sunt asemănătoare celor date de gripă: febră însoţită de dureri puternice de cap, dureri oculare, dureri articulare şi musculare şi erupţii cutanate.

Pentru mai multe informaţii despre epidemie, consultaţi site-ul ECDC, portalul Direcţiei Generale Sănătate din Portugalia şi site-ul Institutului pentru Administrarea Sănătăţii şi Afacerilor Sociale, IP - Regiunea autonomă Madeira.