Alkoholi

EU:n alkoholi- ja terveysfoorumi

EU:n alkoholi- ja terveysfoorumi on paikka, jossa EU-tason toimijat voivat keskustella, vertailla näkemyksiään ja toimia alkoholiin liittyvien haittojen rajoittamiseksi.

Jäsenyys

EU:n alkoholi- ja terveysfoorumin jäseniksi pyrkivien järjestöjen on täytettävä eräitä vaatimuksia ja oltava mukana tietyissä toimintasitoumuksissa.

Lisätietoa foorumista 

Työryhmät

  • Nuorisoon liittyviä alkoholikysymyksiä käsittelevä työryhmä  kehittää hyviä toimintatapoja, joita voidaan käyttää käsiteltäessä alaikäisten alkoholinkäyttöä, rattijuoppoutta, nuorisokasvatusta ja nuorison vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä, alkoholin vastuullisen myynnin ja anniskelun edistämistä sekä nuorison suojelemista muiden henkilöiden alkoholin väärinkäytön aiheuttamilta seurauksilta.
  • Markkinointiviestintää käsittelevä työryhmä  tarkastelee aloitteita, jotka liittyvät alkoholijuomien markkinoinnin sääntelyyn ja käytäntöihin.
  • Tutkijaryhmä  neuvoo foorumia tieteellisissä kysymyksissä.

Hallintoa käsittelevä työryhmä

Hallintoa käsittelevän työryhmän  vastuulla ovat foorumin hallinnolliset kysymykset, ja se välittää toimintasitoumuksiin liittyvää tietoa foorumin jäsenille.