Navigation path

Cum pot să îmi promovez activitățile și totodată să mă conformez normelor?

Cum pot să îmi promovez activitățile și totodată să mă conformez normelor?

Publicitatea online sau alte forme a ceea ce numim comunicare comercială permit abordarea directă a publicului și facilitează accesul pe piață și construirea unei afaceri competitive. 

Publicitatea în mediul online poate fi realizată sub diferite forme, inclusiv bannere web, mesaje de marketing prin e-mail, rețele de socializare, optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), adică măsuri prin care vă asigurați că vă aflați printre primele rezultate din lista afișată de motoarele de căutare atunci când o persoană caută un produs sau o activitate precum cea desfășurată de dvs., sau preluarea unui site, ce implică promovarea afacerii dumneavoastră pe o pagină întreagă la lansarea unui alt site. 

Dacă utilizați comunicarea comercială, trebuie să fiți conștienți de anumite cerințe.

Oferiți informații clare

Dacă decideți să afișați mesaje de comunicare comercială online (inclusiv oferte promoționale, reduceri, prime, competiții promoționale sau jocuri), trebuie să indicați în mod clar:
•    Comunicarea comercială concepută pentru a promova (direct sau indirect) bunurile, serviciile sau imaginea dumneavoastră;
•    Persoana fizică sau juridică în numele căreia este oferită comunicarea comercială; 
•    Oferta promoțională pe care o promovați (de exemplu, eventuale reduceri, premii promoționale, competiții, jocuri);
•    Orice condiții de calificare, de exemplu cine este sau nu este eligibil pentru a participa la astfel de oferte, promoții și jocuri și cu ce condiții;
    
În cazul în care trimiteți clienților comunicări comerciale nesolicitate prin e-mail (adică dacă le trimiteți e-mailuri promoționale fără ca aceștia să le fi solicitat), atunci acest lucru trebuie indicat. De exemplu, includeți cuvântul „reclamă” în antetul mesajului electronic, astfel încât clientul să știe despre ce este vorba fără ca măcar să îl deschidă.

Nu puteți trimite în mod legal niciun mesaj electronic de marketing direct fără consimțământul explicit al clienților (de exemplu, aceștia au bifat câmpul corespunzător acordului de a primi e-mailuri nesolicitate), cu excepția cazului în care există o relație de afaceri sau comercială anterioară.

Evitați practicile comerciale neloiale

Comunicarea comercială (inclusiv publicitatea și comercializarea) face obiectul unor reguli privind practicile comerciale neloiale. Există un set unic de reguli comune, valabile în întreaga UE în ceea ce privește practicile comerciale neloiale, astfel încât condițiile de concurență să fie echitabile pentru toată lumea. O practică comercială este orice act, omisiune, conduită sau declarație, sau comunicare comercială direct legată de promovarea, vânzarea sau furnizarea produsului dumneavoastră către clienți.

Regulile privind practicile comerciale neloiale au ca scop protejarea consumatorilor. Prin intermediul acestora, consumatorii nu sunt expuși la informații înșelătoare (fie ca rezultat al unor acțiuni înșelătoare, fie datorită unor omisiuni ale dumneavoastră) sau la practici comerciale agresive. 

De exemplu, nu ar trebui să trimiteți clienților un produs pe care nu l-au comandat; nu puteți oferi un produs spre vânzare în condiții atractive pentru a le atrage atenția (ca și „momeală”), iar apoi să spuneți că produsul nu este disponibil și să oferiți un produs similar, dar mai scump; nu aveți voie să induceți în eroare clienții în ceea ce privește prețul și cum este acesta calculat acesta etc. 

Consultați Lista neagră a celor 31 de practici comerciale care, în orice situație, sunt considerate neloiale în toate statele membre. Aflați mai multe consultând informațiile practice de pe portalul Europa ta. Pe acest site, clienții dumneavoastră vor descoperi cum pot verifica dacă au fost victima unor practici comerciale neloiale și cum pot obține ajutor. 

Aflați mai multe despre modul în care țara dumneavoastră a transpus normele comune europene privind practicile comerciale neloiale în legislația din țara dvs. și din orice altă țară unde vă desfășurați activitatea. Pe ConsumerLawReady.eu sunt disponibile instructaje pentru IMM-uri în privința legislației privind protecția consumatorilor, adaptate la situația din fiecare stat membru.

De asemenea, Comisia Europeană a creat o bază de date nouă care adună legile naționale, jurisprudența, deciziile administrative și referințe la literatura juridică relevantă, care va fi integrată în curând în portalul e-Justiție.

Asigurați-vă că orice afirmație făcută este clară, corectă și verificată, astfel încât clienții dumneavoastră să poate face alegeri informate și importante.

Fiți conștient de măsurile de protecție a consumatorilor

Dacă vă oferiți produsele (bunuri, servicii, conținut digital) unui consumator din orice țară a UE, atunci trebuie să vă conformați la legislația UE privind protecția consumatorilor. Definiția generală aplicată pentru consumator este: „orice persoană fizică care achiziționează un produs de la dvs. pe care acesta/aceasta nu intenționează să îl utilizeze în scopuri profesionale, ci doar în scopuri personale”.

Rețineți că dacă întreprinderea dvs. vinde către comercianți pentru scopuri profesionale, aceste legi nu vi se aplică.

„Contractele cu dublu scop” sunt definite printr-o situație în care un bun sau un serviciu are un scop dublu; deservește comerciantul în scopuri profesionale, cât și în scopuri personale (consumatori): de exemplu, vindeți unei persoane un echipament, precum un laptop, care va fi utilizat atât pentru serviciu, cât și pentru scopuri personale. În astfel de cazuri, pentru a determina dacă se aplică legislația privind protecția consumatorului, trebuie să verificați scopul prevalent al respectivului contract. Dacă scopul prevalent este pentru utilizare profesională, atunci legislația privind protecția consumatorului nu se aplică.

Rețineți că nu puteți exclude sau limita aplicarea legislației privind protecția consumatorului prin intermediul unui contract. Spre exemplu, este ilegal să stipulați condiții contractuale care exclud sau limitează aplicarea legislației privind protecția consumatorului. Acest ghid abordează diverse aspecte ale legislației privind protecția consumatorului; dacă întreprinderea dvs. vinde către clienți, atunci trebuie să respectați legile.
 

Surse de informații

Transparența comunicațiilor comerciale
•    Directiva privind comerțul electronic, Articolele 6-7
•    Comisia Europeană (2012), Servicii online, inclusiv comerțul electronic, în cadrul pieței unice, p. 13-14, disponibil la: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:52011DC0942&from=EN 
•    Comisia Europeană (2006), Protejarea vieții private și combaterea mesajelor spam, disponibil la http://ec.europa.eu/information_society/doc/factsheets/024-privacy-and-spam-en.pdf 

Practici comerciale neloiale
•    Directiva privind practicile comerciale neloiale
•    Comisia Europeană (2011), Servicii online, inclusiv comerțul electronic, în cadrul pieței unice, p. 64-65, disponibil la http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:52011DC0942&from=EN 
•    Practici comerciale neloiale

Protecția consumatorului
-    Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor