ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του "Οδηγού Ευρωπαϊκής πληροφόρησης για τους Βουλευτές"

/greece/file/20160415odigoseuropaikispliroforisisfixpng_el20160415_odigos_europaikis_pliroforisis_fix.png

Παρουσιάστηκε χτες, 14/4, στην Βουλή των Ελλήνων, και συγκεκριμένα ενώπιον της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αναστάσιου Κουράκη, ο "Οδηγός Ευρωπαϊκής πληροφόρησης για Βουλευτές", μια έκδοση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

15/04/2016

Τον Οδηγό, που έχει ήδη διανεμηθεί σε όλους τους Έλληνες βουλευτές, παρουσίασε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κ. Πάνος Καρβούνης, ενώ στη συνεδρίαση μετείχε και απηύθυνε ομιλία και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Ξυδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καρβούνης, "με δεδομένο ότι η αναφορά του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητα των Ελλήνων βουλευτών, καθώς και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, έχει πυκνώσει, αλλά και σε μια προσπάθεια στήριξης του απρόσκοπτου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θέλησε να προσφέρει στους Έλληνες βουλευτές ένα εύχρηστο εργαλείο ενημέρωσης".

Ο κ. Καρβούνης πρόσθεσε ότι "Ο Οδηγός είναι ένα "ζωντανό εργαλείο", δεδομένου ότι, αν και ο βασικός του κορμός παραμένει σταθερός, ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο συνοδευτικό ψηφιακό υλικό. Χωρίζεται δε σε τρεις θεματικές ενότητες: Ευρωπαϊκή Ένωση – Διακοινοβουλευτική συνεργασία στην ΕΕ – Ευρωπαϊκή οικονομία" καιέκλεισε την παρουσίασή του αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Σκοπός μας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι να προσφέρουμε προς τους Έλληνες βουλευτές ένα κείμενο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος «οδηγιών προς ναυτιλλόμενους», οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν σε στιγμές ανάγκης αν και όχι μόνο. Αν ο Οδηγός που σας παρουσιάζουμε σήμερα διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο το έργο σας, θα νοιώσουμε κάτι παραπάνω από τιμή και ικανοποίηση".

Το πλήρες κείμενο του οδηγού είναι διαθέσιμο εδώ: http://ec.europa.eu/greece/pdf/20160414_odigos_europaikis_pliroforisis.pdf

 

Παρουσίαση στη Βουλή https://youtu.be/prYQ6uxZ3PE