ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Natura 2000
16/03/2018

Ψηφίστε τον υποψήφιο της επιλογής σας έως 22 Απριλίου 2018

Κατηγορία:
Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων: Κοινωνική προστασία για όλους
15/03/2018

Δήλωση της Επιτρόπου κ. Τίσεν σε συνέχεια της συμφωνίας για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
15/03/2018

Η ηλεκτρονική έκδοση του προγράμματος Erasmus+ θα συμπληρώσει το πρόγραμμα της παραδοσιακής κινητικότητας και θα μπορούσε στο μέλλον να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου. 

Κατηγορία:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
15/03/2018

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, πάνω από 12,2 εκατομμύρια παιδιά σε 79 000 σχολεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και περίπου 18 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης γάλακτος, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εκθέσεις παρακολούθησης.

Κατηγορία:
4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας, «Η Κλιματική Αλλαγή ως Μοχλός Ανάπτυξης», 13/3/2018
15/03/2018

Στο 4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας που διοργάνωσε το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή ως Μοχλός Ανάπτυξης» παρευρέθηκε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
Διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων
14/03/2018

Η Επιτροπή υποβάλλει σήμερα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τα περαιτέρω καίρια μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεματολογίου για τη μετανάστευση και του χάρτη πορείας της Επιτροπής που χαράχτηκε τον Δεκέμβριο του 2017, προς μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τη μετανάστευση έως τον Ιούνιο του 2018.

Κατηγορία:
Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις & ιθαγένεια
Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: Συμφωνία των Υπουργών Νεολαίας
14/03/2018

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της για στήριξη των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί σήμερα πρόσθετη χρηματοδότηση υπέρ της "Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες", χάρη στην οποία, μέχρι στιγμής, 500.000 παιδιά απέκτησαν πρόσβαση στην εκπαίδευση και 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες στηρίζονται με μηνιαίες μεταφορές μετρητών.

Κατηγορία:
Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις & ιθαγένεια
Τραπεζική Ένωση: πρώτη έκθεση προόδου για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης των κινδύνων
14/03/2018

Με αυτά τα εκτεταμένα μέτρα, η Επιτροπή υλοποιεί το σχέδιο δράσης του Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του υψηλού αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αποτροπή της ενδεχόμενης συσσώρευσής τους στο μέλλον. Αξιοποιεί, δε, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των κρατών μελών, των εποπτικών αρχών, των πιστωτικών ιδρυμάτων και της ΕΕ, οι οποίες έχουν οδηγήσει στη μείωση των αποθεμάτων NPL που τηρούνται από τις τράπεζες και τις χώρες της ΕΕ τα τελευταία έτη.

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
14/03/2018

Οι προτεινόμενες αλλαγές όσον αφορά τον κωδικό θεωρήσεων θα απλουστεύσουν τις διατυπώσεις χορήγησης θεώρησης (βίζας) στους νόμιμους ταξιδιώτες για να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τον τουρισμό, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις και ενισχύοντας, παράλληλα, την πρόληψη των κινδύνων όσον αφορά την ασφάλεια και την παράτυπη μετανάστευση.

Κατηγορία:
Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα, Δικαιοσύνη και δικαιώματα των πολιτών, Μεταφορές και ταξίδια, Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις & ιθαγένεια
13/03/2018

Ειδικότερα, η Επιτροπή υποβάλλει την πρότασή της για μια Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, όπως ανήγγειλε ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2017, καθώς και μια πρωτοβουλία για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε κοινωνική προστασία για όλους τους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολουμένους.

Κατηγορία:
Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα

Pages