ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

webbanner
18/12/2018

Τριάντα τρία σχολεία από όλη την Ευρώπη θα μεταβούν στις Βρυξέλλες τον επόμενο Μάρτιο για να συζητήσουν σχετικά με τις απόψεις, τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους αναφορικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές. Θα καταλήξουν σε τρεις προτάσεις που θα αντικατοπτρίζουν τις ύψιστες προτεραιότητες της γενιάς τους, ώστε να εξεταστούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) θα μεριμνήσει ώστε οι προτάσεις τους να φτάσουν στους νομοθέτες.

Κατηγορία:
Ένα Τραγούδι για την Ευρώπη
29/11/2018

Τι ενώνει έναν έφηβο από την Ελλάδα με έναν έφηβο από τη Γαλλία ή τη Λετονία; Η σίγουρη απάντηση είναι η μουσική, είτε αυτή είναι ροκ, είτε μέταλ, είτε πανκ, είτε χιπ-χοπ. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τη μεγάλη ανοιχτή συναυλία με τίτλο «Ένα τραγούδι για την Ευρώπη» που διοργανώνουν το φεστιβάλ Schoolwave και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Κατηγορία:
european_commission
19/12/2018

Σήμερα τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός για την ελεύθερη ροή των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα, ο οποίος προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2017.

Κατηγορία:
european_commission
18/12/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, μειώσεις των προσαυξήσεων που χρηματοδοτούν τη στήριξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και της συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης, σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Κατηγορία:
european_commission
18/12/2018

Αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στις 12:30 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Ο Πρόεδρος θα έχει στη συνέχεια γεύμα εργασίας με τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους της Ελληνικής Δημοκρατίας από την ένταξη της Ελλάδας το 1981.

Κατηγορία:
european_commission
18/12/2018

Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με μέτρα προληπτικής εποπτείας για την περαιτέρω αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) στην Ευρώπη.

Κατηγορία:
european_commission
17/12/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να παραταθεί κατά έξι μήνες η απόφαση για την αναγνώριση των τόπων διαπραγμάτευσης στην Ελβετία ως επιλέξιμων προς συμμόρφωση με την υποχρέωση διαπραγμάτευσης για μετοχές, η οποία καθορίζεται στην οδηγία και τον κανονισμό για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων.

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
european_commission
13/12/2018

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα.

Κατηγορία:
 European_Citizens_Initiative
13/12/2018

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, που την καθιστά πιο εύχρηστη ενώ διευκολύνει τους Ευρωπαίους να συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία.

Κατηγορία:

Pages