ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Τραπεζική Ένωση: πρώτη έκθεση προόδου για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης των κινδύνων
18/01/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο που σημειώθηκε στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) στην ΕΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ για τη μείωση των κινδύνων που εξακολουθούν να απειλούν τμήματα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
ΦΠΑ: μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τους συντελεστές ΦΠΑ, λιγότερη γραφειοκρατία για τις μικρές επιχειρήσεις
18/01/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα νέους κανόνες για να δοθεί στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των συντελεστών ΦΠΑ και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο φορολογικό περιβάλλον που θα στηρίξει την ανάπτυξη των ΜΜΕ.

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
Οι σημαίες της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
18/01/2018

Η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Αθήνα)

Κατηγορία:
Θέματα της ΕΕ, Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
Προώθηση βασικών ικανοτήτων & ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης
17/01/2018

Σε συνέχεια της συνόδου του Γκέτεμποργκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των βασικών ικανοτήτων και των ψηφιακών δεξιοτήτων των ευρωπαίων πολιτών, για την προώθηση των κοινών αξιών και της ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατηγορία:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
Αύξηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ
17/01/2018

Η Επιτροπή θα διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 169 εκατ. ευρώ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, 27 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2017.

Κατηγορία:
Γεωργία, αλιεία και τρόφιμα
Υπηρεσίες πληρωμών: φθηνότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο καινοτόμες ηλεκτρονικές πληρωμές
17/01/2018

Με τους νέους κανόνες που θα καταστήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές φθηνότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες, οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αποκομίσουν όλα τα οφέλη από την πραγματοποίηση πληρωμών διαδικτυακά για αγαθά και υπηρεσίες.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
Η κα Κλημεντίνη Διακομανώλη στην εκπομπή «Κάρτα Μέλους» (Κανάλι της Βουλής, 13/1/2018)
17/01/2018

Με αφορμή τον ανακήρυξη του 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η  εκπομπή «Κάρτα Μέλους» του καναλιού της Βουλής επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των βασικότερων πολιτιστικών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ άνοιξε τον διάλογο σχετικά με την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας. (Κανάλι της Βουλής, 13/1/2018)

Κατηγορία:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία, Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
Πλαστικά απορρίμματα: Ευρωπαϊκή στρατηγική για την προστασία του πλανήτη και των πολιτών μας και για την ενίσχυση των βιομηχανιών μας
17/01/2018

Η πρώτη πανευρωπαϊκή στρατηγική για τα πλαστικά υλικά, που εγκρίθηκε σήμερα, αποτελεί μέρος της μετάβασης προς μια πιο κυκλική οικονομία.

Κατηγορία:
Γεωργία, αλιεία και τρόφιμα, Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία, Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία, Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη
20171223 ERT KL DIAKOMANOLI
12/01/2018
Κατηγορία:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία, Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης - Πρώτη συνεδρίαση της πολυσυμμετοχικής πλατφόρμας υψηλού επιπέδου της Επιτροπής
11/01/2018

Η πολυσυμμετοχική πλατφόρμα υψηλού επιπέδου της Επιτροπής σχετικά με τη συνέχεια που θα δοθεί στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην ΕΕ πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

Κατηγορία:
Εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Θέματα της ΕΕ

Pages