ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Τέλος στο αδικαιολόγητο geoblocking
21/03/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα νέους κανόνες για να διασφαλιστεί ότι οι ψηφιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες φορολογούνται με δίκαιο και φιλικό προς την ανάπτυξη τρόπο. Με τα μέτρα αυτά θα βρεθεί η ΕΕ στην παγκόσμια πρωτοπορία στον τομέα του σχεδιασμού φορολογικών νομοθεσιών προσαρμοσμένων στη σύγχρονη οικονομία και στην ψηφιακή εποχή.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
21/03/2018

Το Σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να αποφέρει 274 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων στην ΕΕ από τις οποίες επωφελούνται 600 000 ΜΜΕ. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 87 % του αρχικού στόχου των 315 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι του 2018. Τα εν λόγω νέα αριθμητικά στοιχεία αποτελούν συνέχεια των τελευταίων συναλλαγών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τις οποίες πρέπει να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία, Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη, Στατιστικά στοιχεία
WiFi4EU: Έναρξη εγγραφών για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Wi-Fi hotspots σε δημόσιους χώρους
20/03/2018

Από τώρα οι δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση της ΕΕ με σκοπό τη δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία, Δικαιοσύνη και δικαιώματα των πολιτών, Επιστήμη και τεχνολογία
Ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Natura 2000
16/03/2018

Ψηφίστε τον υποψήφιο της επιλογής σας έως 22 Απριλίου 2018

Κατηγορία:
Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων: Κοινωνική προστασία για όλους
15/03/2018

Δήλωση της Επιτρόπου κ. Τίσεν σε συνέχεια της συμφωνίας για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
15/03/2018

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, πάνω από 12,2 εκατομμύρια παιδιά σε 79 000 σχολεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και περίπου 18 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης γάλακτος, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εκθέσεις παρακολούθησης.

Κατηγορία:
15/03/2018

Η ηλεκτρονική έκδοση του προγράμματος Erasmus+ θα συμπληρώσει το πρόγραμμα της παραδοσιακής κινητικότητας και θα μπορούσε στο μέλλον να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου. 

Κατηγορία:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας, «Η Κλιματική Αλλαγή ως Μοχλός Ανάπτυξης», 13/3/2018
15/03/2018

Στο 4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας που διοργάνωσε το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή ως Μοχλός Ανάπτυξης» παρευρέθηκε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
Διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων
14/03/2018

Η Επιτροπή υποβάλλει σήμερα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τα περαιτέρω καίρια μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεματολογίου για τη μετανάστευση και του χάρτη πορείας της Επιτροπής που χαράχτηκε τον Δεκέμβριο του 2017, προς μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τη μετανάστευση έως τον Ιούνιο του 2018.

Κατηγορία:
Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις & ιθαγένεια

Pages