ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

books
14/06/2018

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες αιτούντες/-ούσες καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν ένα Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης.

Κατηγορία:
airbnb
16/07/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας των καταναλωτών καλούν την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της με τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές και να παρουσιάζει τις τιμές της με διαφάνεια.

Κατηγορία:
Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
Οι σημαίες της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
11/07/2018

Η Επιτροπή έχει εγκρίνει απόφαση για την ενεργοποίηση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα με σκοπό να υποστηριχθεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Κατηγορία:
«Επικουρικότητα, αναλογικότητα και 'Κάνουμε λιγότερα με πιο αποδοτικό τρόπο'»
10/07/2018

Η ειδική ομάδα «Επικουρικότητα, αναλογικότητα και 'Κάνουμε λιγότερα με πιο αποδοτικό τρόπο'» υπέβαλε σήμερα την τελική της έκθεση στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Κατηγορία:
Θέματα της ΕΕ
ΕΕ — ΝΑΤΟ
10/07/2018

Σήμερα, ο Πρόεδρος Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg οδήγησαν την εταιρική σχέση ΕΕ — ΝΑΤΟ στο επόμενο επίπεδο υπογράφοντας νέα Κοινή Δήλωση που επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο οργανισμών να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, για την ασφάλεια των πολιτών μας.

Κατηγορία:
Θέματα της ΕΕ
Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας
09/07/2018

Η 20ή σύνοδος κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ουκρανία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα· την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπούν ο Πρόεδρος κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο Πρόεδρος κ. Petro Poroshenko θα εκπροσωπεί την Ουκρανία.

Κατηγορία:
Θέματα της ΕΕ
#Εμπόριο
06/07/2018

Η Επιτροπή παρουσίασε χθες την πρόθεσή της να θεσπίσει προσωρινά μέτρα διασφάλισης στον τομέα του χάλυβα με τη μορφή δασμολογικών ποσοστώσεων (TRQ). Το σχέδιο της Επιτροπής είχε την αμέριστη υποστήριξη των κρατών μελών που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της επιτροπής για τα μέτρα διασφάλισης, και τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μόλις εγκριθούν επίσημα από την Επιτροπή τον Ιούλιο. 

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία
Δυτικά Βαλκάνια
06/07/2018

Η Ύπατη Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Γιοχάνες Χαν και ο Επίτροπος για την Ένωση Ασφάλειας κ. Τζούλιαν Κινγκ θα είναι στο Λονδίνο τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιουλίου για τη Διάσκεψη Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων του 2018 που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου

Κατηγορία:
Εξωτερική πολιτική της ΕΕ
Πολιτική Συνοχής
06/07/2018

Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη χθεσινή ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρότασή της που αφορά την αναθεώρηση των κανόνων των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την περίοδο 2014-2020, η οποία αποσκοπεί στη μείωση κατά το ήμισυ του ισχύοντος εγχειριδίου, καθιστώντας παράλληλα τους εν λόγω κανόνες σαφέστερους και απλούστερους στην εφαρμογή, σε όλα τα επίπεδα. 

Κατηγορία:
Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη
EU Justice, Rights and Values Fund
05/07/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να της υποβληθούν παρατηρήσεις σχετικά με το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών ώστε να βοηθήσει τα εθνικά δικαστήρια να εκτιμούν το μερίδιο των αυξήσεων των τιμών που οφείλεται σε σύμπραξη και μετακυλίεται στους έμμεσους αγοραστές και στους τελικούς καταναλωτές. 

Κατηγορία:
Δικαιοσύνη και δικαιώματα των πολιτών

Pages