ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

books
14/06/2018

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες αιτούντες/-ούσες καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν ένα Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης.

Κατηγορία:
european_commission
17/10/2018

Μετά την επιτυχία του πρώτου γύρου του DiscoverEU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει δεύτερο διαγωνισμό για δωρεάν εισιτήρια στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Κατηγορία:
european_commission
17/10/2018

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ομάδα «Breakthrough Energy» υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία του «Breakthrough Energy Europe (BEE)» («Ευρώπη της Ρηξικέλευθης Ενέργειας») - ενός κοινού επενδυτικού ταμείου που σκοπό θα έχει να βοηθά καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναπτύσσουν και να φέρνουν στην αγορά καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

Κατηγορία:
european_commission
17/10/2018

Για να σηματοδοτήσει τη 12η ημέρα της ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι επιτροπές LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) και FEMM (Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αφορμή της εκδήλωσης είναι η δημοσίευση έκθεσης για τα μέτρα σε σχέση με το φύλο στις δράσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων, την οποία εκπόνησε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατηγορία:
Θέματα της ΕΕ
european_commission
17/10/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τις συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Βιετνάμ, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την υπογραφή και τη σύναψή τους. Με την έγκριση αυτή, η Επιτροπή καταδεικνύει τη δέσμευσή της να θέσει σε εφαρμογή τις εν λόγω συμφωνίες το συντομότερο δυνατόν.

Κατηγορία:
european_commission
17/10/2018

Έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για το 2018, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κράτη μέλη έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την κατεύθυνση των στόχων της ΕΕ για το 2020.

Κατηγορία:
Θέματα της ΕΕ
european_commission
16/10/2018

Σήμερα, η Επιτροπή προβαίνει σε απολογισμό των μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του 2016 για τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιωτικών εγγράφων στην ΕΕ. Η σημερινή έκθεση υπογραμμίζει την ικανοποιητική πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τα μισά από τα 32 μέτρα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Κατηγορία:
european_commission
16/10/2018

Σήμερα, εκπρόσωποι των διαδικτυακών πλατφορμών και του διαφημιστικού κλάδο παραδίδουν στην Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για θέματα ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ επιμέρους χάρτες πορείας, οι οποίοι περιγράφουν συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, που συμφωνήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Κατηγορία:
european_commission
16/10/2018

Κοινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, του καγκελαρίου της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κουρτς, του προέδρου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (BusinessEurope) κ. Πιέρ Γκατάζ και του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC) κ. Λούκα Βιζεντίνι.

Κατηγορία:
european_commission
16/10/2018

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, δολοφονήθηκε η Δάφνη Καρουάνα Γκαλίτζια. Σήμερα τιμούμε τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα της Δάφνης, του Γιαν Κούτσιακ και πολλών άλλων δημοσιογράφων που θυσιάζουν ό,τι έχουν και δεν έχουν —μερικές φορές την ίδια τους τη ζωή— για να βρουν την αλήθεια. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την Ευρώπη, να σταματήσουμε ένα λεπτό και να σκεφτούμε για ό,τι έχουμε πιο πολύτιμο: το δικαίωμά μας να μιλάμε ελεύθερα.

Κατηγορία:

Pages