ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις

Pages

Οι σημαίες της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
23/03/2018

Εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Οι πολιτικές και δράσεις τις οποίες σχεδιάζει και προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο  θα είναι στο επίκεντρο της διαδραστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τίτλο «Fake news, στο ραντάρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία, Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα, Στατιστικά στοιχεία, Άρθρα & συνεντεύξεις του Επικεφαλής
23/03/2018

Με αφορμή τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2018, η εκπομπή TODAY του καναλιού ACTION 24 επικεντρώθηκε στην εξέταση των βασικότερων αποτελεσμάτων της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για το έτος 2018 αναφορικά με την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία, Απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα
European Mobility Week
23/03/2018

Η Βιέννη έλαβε το βραβείο European Mobility Week  2017 στην κατηγορία των μεγάλων δήμων, ενώ η Ηγουμενίτσα αναδείχτηκε εναρκτήρια νικήτρια στη νέα κατηγορία των μικρότερων κοινοτήτων (κάτω των 50 000 κατοίκων), που προστέθηκε πρόσφατα. Το 6ο  βραβείο Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έλαβε η Turda (Ρουμανία).

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία, Δικαιοσύνη και δικαιώματα των πολιτών, Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη
Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Τέλος στο αδικαιολόγητο geoblocking
21/03/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα νέους κανόνες για να διασφαλιστεί ότι οι ψηφιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες φορολογούνται με δίκαιο και φιλικό προς την ανάπτυξη τρόπο. Με τα μέτρα αυτά θα βρεθεί η ΕΕ στην παγκόσμια πρωτοπορία στον τομέα του σχεδιασμού φορολογικών νομοθεσιών προσαρμοσμένων στη σύγχρονη οικονομία και στην ψηφιακή εποχή.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
21/03/2018

Το Σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να αποφέρει 274 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων στην ΕΕ από τις οποίες επωφελούνται 600 000 ΜΜΕ. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 87 % του αρχικού στόχου των 315 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι του 2018. Τα εν λόγω νέα αριθμητικά στοιχεία αποτελούν συνέχεια των τελευταίων συναλλαγών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τις οποίες πρέπει να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Κατηγορία:
Οικονομία, χρηματοοικονομικά και φορολογία, Περιφέρειες και τοπική ανάπτυξη, Στατιστικά στοιχεία
WiFi4EU: Έναρξη εγγραφών για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Wi-Fi hotspots σε δημόσιους χώρους
20/03/2018

Από τώρα οι δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση της ΕΕ με σκοπό τη δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία, Δικαιοσύνη και δικαιώματα των πολιτών, Επιστήμη και τεχνολογία
Ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Natura 2000
16/03/2018

Ψηφίστε τον υποψήφιο της επιλογής σας έως 22 Απριλίου 2018

Κατηγορία:
Περιβάλλον, καταναλωτές και υγεία
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων: Κοινωνική προστασία για όλους
15/03/2018

Δήλωση της Επιτρόπου κ. Τίσεν σε συνέχεια της συμφωνίας για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο

Κατηγορία:
Επιχειρηματική δραστηριότητα, Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία
15/03/2018

Η ηλεκτρονική έκδοση του προγράμματος Erasmus+ θα συμπληρώσει το πρόγραμμα της παραδοσιακής κινητικότητας και θα μπορούσε στο μέλλον να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου. 

Κατηγορία:
Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία

Pages