ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Επιτρόπου κ. Miguel Arias CAÑETE (22 Σεπτεμβρίου 2017)

/greece/file/canetemiguelariasjpg_elcanete_miguel_arias.jpg

Cañete Miguel Arias

Ο Επίτροπος, κ. Miguel Arias Cañete, αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, επισκέφθηκε την Κρήτη στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

  • Video promoting the Clean Energy for EU Islands initiative
  • Webstreaming available here
25/09/2017

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Κανιέτε βρέθηκε στα Χανιά όπου εκφώνησε ομιλία στο Εναρκτήριο Φόρουμ της πρωτοβουλίας "Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά", το οποίο διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Cañete, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Η επίσκεψη του Επιτρόπου Κανιέτε στη χώρα μας αποτελεί εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει στις αρχές τους έτους να ξεκινήσει αυτή η τόσο σημαντική πρωτοβουλία εδώ, στην Ελλάδα. Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, που την αναδεικνύει σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, και του πλούτου που διαθέτει – τόσο σε συμβατικές όσο και σε εναλλακτικές, "πράσινες" μορφές ενέργειας. Η επιτάχυνση δε της μετάβασης προς την καθαρή ενέργεια στα νησιά μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια για τους κατοίκους τους αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες τόσο χρειάζεται η χώρα μας".

 

Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τον Επίτροπο Cañete

Γενική Διεύθυνση Ενέργειας
 

Twitter: @MAC_Europa @Energy4Europe #CE4EIslands