ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον European Business Awards for the Environment - EBAE

/greece/file/vraveiaperivallon2jpg_elvraveia_perivallon2.jpg

Προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον
©

Την προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment [EBAE]) ανακοίνωσαν η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.).

18/10/2017

/greece/file/vraveiaperivallonjpg_elvraveia_perivallon.jpg

Προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον
©

 

/greece/file/businessawardsphoto1fixjpg_elbusiness_awards_photo1_fix.jpg

european business awards
©

/greece/file/businessawardsphoto2fixjpg_elbusiness_awards_photo2_fix.jpg

european business awards
©

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ., εκτός από την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε την προκήρυξη για 3η φορά των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς θεσμούς που αφορούν διαφορετικές κατηγορίες, αλλά έχουν κοινές καταληκτικές ημερομηνίες, κοινή επιτροπή αξιολόγησης και κοινή τελετή απονομής.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος του περιοδικού Ecotec κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος, ενώ παρίστατο και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. κ. Μπάμπης Χαραλαμπίδης, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Ο Aντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. και Εθνικός Συντονιστής των βραβείων κ. Αντώνης Παπαδάκης μίλησε για τους δύο θεσμούς, αναφέρθηκε στις κατηγορίες των βραβείων και παρέθεσε τα κριτήρια επιλογής των βραβευομένων. Οι δύο διαγωνισμοί απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα, διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της ΚΕΔΕ.

Όσες εταιρείες διακριθούν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, διαγωνίζονται στη συνέχεια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της γηραιάς ηπείρου. Η τελευταία πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2016 στο Ταλίν, όπου συμμετείχαν συνολικά 148 επιχειρήσεις από 24 χώρες. Από αυτές τις επιχειρήσεις 12 ήταν ελληνικές, οι οποίες βραβεύτηκαν προηγουμένως σε ειδική τελετή στην Αθήνα.

Την εκδήλωση για τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία συνδιοργανώνει με τον ΠΑ.Σ.ΕΠ.Π.Ε. η εταιρεία ειδικών εκδόσεων και εκθέσεων «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press», η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό Ecotec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, καθώς και άλλα έξι κλαδικά περιοδικά, ενώ διοργανώνει και τις εκθέσεις «Verde.tec» και «Elec.tec».

Η ανακοίνωση των βραβευμένων επιχειρήσεων θα γίνει κατά τη 2η διεθνή έκθεση «Verde.tec» για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

Όλα τα απαιτούμενα έντυπα συμμετοχής, καθώς και οι πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς, είναι αναρτημένα στη νέα ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.ΕΠ.Π.Ε. (www.paseppe.gr). Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Παπαδάκη, στα τηλέφωνα 2130383814  και 6944518734, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paseppe.gr.

Τέλος, πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/environment/awards/index_en.htm).

 

Αρχειοθετημένο υλικό

 

Για την ανακοίνωση των λεπτομερειών του διαγωνισμού,

ο ΠΑΣΕΠΠΕ με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

στην Ελλάδα,

διοργανώνει  Συνέντευξη Τύπου

την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 13:00

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας, οδός Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα

 

Η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) ανακοινώνουν την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE).

Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε 2 χρόνια σε όσες επιχειρήσεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, την καινοτομία και την προσήλωσή τους στην κυκλική οικονομία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό Ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος έχει ως στόχο να παρακινήσει τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πρώτη διοργάνωση ανάγεται στο 1987, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκαν πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό έχουν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα και ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια οι ελληνικές επιχειρήσεις διαγωνίζονται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η τελευταία Πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2016 στο Ταλίν, όπου συμμετείχαν συνολικά 148 επιχειρήσεις από 24 χώρες (αριθμός ρεκόρ), εκ των οποίων 9 ήταν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βραβεύτηκαν στην Αθήνα σε ειδική τελετή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

 

Οι κατηγορίες βράβευσης είναι οι εξής:

  • Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award)
  • Βραβείο Προϊόντος (Product Award)
  • Βραβείο Διεργασίας (Process Award)
  • Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation Award)

Οι βραβευθέντες στις παραπάνω κατηγορίες διαγωνίζονται και στην υποκατηγορία Βιοποικιλότητα (Biodiversity).

Η πρώτη κατηγορία χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες: Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης για πολύ μικρές (micro) και μικρές (small) επιχειρήσεις και Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης για μεσαίες (medium) μεγάλες (large) επιχειρήσεις.

Από το 2004 έχουν βραβευθεί πολλές γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: ΔΕΗ Α.Ε, ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΜΕΤΚΑ Α.Ε., ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΤΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EFG EUROBANK  ERGASIASCOCO-MAT, FRIGOGLASS, INTERAMERICAN, VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., COCA COLA 3E, ΕΥΔΑΠ A.Ε., UNILEVER – KNORR S.A., HELLENIC ENVIRONMENTAL CENTER S.A., ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, VITEX, B/S/Α.Β.Ε, NANOPHOS Α.Ε, ΑΜΑΛΙΑ HOTELS, J&ΑΒΑΞ Α.Ε.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html και στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΕΠΠΕ.

 

Παρακαλείσθε να δηλώσετε απαραιτήτως την συμμετοχή σας στην κα. Ειρήνη Καλαϊτζή, τηλ 213 0383814, kalaitzi@paseppe.gr. Για την είσοδό σας στο κτίριο της Αντιπροσωπείας είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας αστυνομική  ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο.