ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναγόρευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

/greece/file/junckerjcfix1jpg_eljunckerjc_fix_1.jpg

14/07/2017

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean Claude Juncker, αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Ομιλία, ΟΠΩΣ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ,  του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker κατά την τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - 13/7/2017 (11:30 μ.μ.)

 

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/7 και ώρα 20.00, στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλίας, Κτίριο Μ1).

Με αφορμή την αναγόρευση του Προέδρου Γιούνκερ, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Η επικείμενη αναγόρευση του Προέδρου Γιούνκερ, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού, τιμά τον ίδιο αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακόμη και τώρα, ίσως αρκετοί δεν γνωρίζουν τη συμβολή του Προέδρου Γιούνκερ στην υπόθεση της Ελλάδας. Και αυτό όχι μόνο από συμπάθεια στη χώρα μας, αλλά κυρίως, από βαθιά πίστη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και στην αξία της διατήρησης της ευρωπαϊκής συνοχής. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ανήκει σε αυτό το εξέχον είδος των πεπεισμένων Ευρωπαϊστών, αυτών που δεν διανοούνται άλλο δρόμο πέραν της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Γι' αυτό και σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, άνοιξε το διάλογο μέσω των προτάσεων της Λευκής Βίβλου, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε μια αλλαγή κλίματος που ήδη διακρίνεται αλλά και στην ανανέωση επί της ουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Facebook και την ιστοσελίδα www.europeforall.gr.

 

Η εκδήλωση καλύφθηκε με ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά από το EBS

 

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόγραμμα Τελετής

- Προσφώνηση από τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητή Γεώργιο Δέλλιο

- Προσφώνηση από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

- Έπαινος του τιμώμενου από την Αναπληρώτρια Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου

- Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: ''Ελλάδα και Ευρώπη:  Ένα ταξίδι ανθρωπισμού''

Μουσικό Μέρος

- «Ωδή στη Χαρά» από την 9η Συμφωνία του L.w.Beethoven σε ποίηση
F. Schieller - Επίσημος Ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- «Τσάμικος» του Μάνου Χατζηδάκι

(Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ - Διεύθυνση: Εριφύλη Δαμιανού)

 

Φωτογραφική κάλυψη της Αναγόρευσης του Προέδρου κ. Γιούνκερ ως Επιτίμου Διδάκτορα του της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πρόεδρο Γιούνκερ