ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Andrus ANSIP

/greece/file/ansipandrusjpg_elansip_andrus_.jpg

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά επισκέφθηκε την Αθήνα (Πέμπτη 11 Μαΐου 2017).

12/05/2017

Στις 09:00, ο Αντιπρόεδρος κ. Άνσιπ είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στις 10:00 μετέβη στη Βουλή των Ελλήνων όπου εκφώνησε ομιλία με θέμα "Ψηφιακές Ευκαιρίες – Ψηφιακή Ενιαία Αγορά για την Ευρώπη" στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Στις 12:10 ο Αντιπρόεδρος κ. Άνσιπ παραχώρησε  Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (βλ. πρόσκληση κάτωθι).

Επίσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, καθώς και με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη.

Το απόγευμα της στις 17:00, συνατήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ENISA, κ. Udo Helmbrecht, ενώ στις 20:00 εκφώνησε κεντρική ομιλία με τίτλο "Η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Χάρτη" στο Διεθνές Συνέδριο "Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας" που διοργάνωσε ο ΣΕΒ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αντιπροέδρου Άνσιπ, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου Άνσιπ, μία μέρα μετά τη δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ενδιάμεσης έκθεσης για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, φέρνει στο επίκεντρο το ρόλο που μπορεί να παίξει ο τομέας αυτός στην ανάπτυξη και της ελληνικής οικονομίας. Το διαδίκτυο και οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει τον κόσμο μας. Στόχος της Επιτροπής είναι να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια ώστε αφενός οι πολίτες να έχουν πλήρη πρόσβαση σε σχετικά αγαθά και υπηρεσίες, και οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη να αξιοποιούν στο έπακρο τα ψηφιακά εργαλεία. Η προσαρμογή αυτή θα μπορούσε να συνεισφέρει 415 δισ. ευρώ ετησίως στην οικονομία της ΕΕ και να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Ελλάδας πρέπει να καταστεί προτεραιότητα, ώστε να μπορέσει και η χώρα μας να έχει μερίδιο σε αυτό το άνοιγμα της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς".

 

...

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης

σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε Συνέντευξη Τύπου

του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Andrus Ansip, αρμόδιου για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 12:10

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο email  Jacek.ZAGOUTAS@ec.europa.eu και στο τηλέφωνο 210 7272120