ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Πιερ Μοσκοβισί

/greece/file/20161128moscoviciathenesjpg_el20161128_moscovici_athenes.jpg

Visit by Pierre Moscovici, Member of the EC, to Greece

Ο Επίτροπος, κ. Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, επισκέπτεται την Αθήνα στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2016.

 
29/11/2016

Φωτογραφική κάλυψη της επίσκεψης του Επιτρόπου

Φωτογραφικό υλικό για την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί θα βρε'ιτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του Audiovisual Service της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: http://ec.europa.eu/avservices/photo/photoByReportage.cfm?ref=033051&sitelang=en

 

*** * ***

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Mοσκοβισί θα γίνει δεκτός από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου.

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου "THE GREEK ECONOMY CONFERENCE"από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο (ώρα 20:30, ξενοδοχείο "Athenaeum Intercontinental").

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Εφη Αχτσιόγλου.

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Κατά τα χρόνια της θητείας του  στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο Πιερ Μοσκοβισί έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, δηλώνοντας την υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά και συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην πρόοδο των διαδικασιών. Βρισκόμαστε, και πάλι, σε μια κρίσιμη καμπή, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, για την οποία όλες οι πλευρές εργάζονται εντατικά. Την έγκαιρη επίτευξη ευρύτερης  συμφωνίας στήριξε εξαρχής και συνεχίζει αποδεδειγμένα να στηρίζει ο Επίτροπος Μοσκοβισί ώστε να βγει  η Ελλάδα οριστικά από τη κρίση, προσελκύοντας  επενδύσεις και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης".

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Επίτροπο Pierre Moscovici μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/commission/2014-2019/moscovici_en

Ακολουθήστε τον Επίτροπο Moscovici στο Facebook και το Twitter