ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αρχική σελίδα

 • ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΙ ΚΡΙΣΗ - BASICPAGE

  Προσφυγική κρίση

  Μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο, οφείλει να βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του επιμερισμού των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών.

 • Επενδυτικό Σχέδιο

  Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη (γνωστό και ως «σχέδιο Juncker») αποσκοπεί στην κινητοποίηση τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Πώς μπορεί μια επιχείρηση να επωφεληθεί από τα χρηματοδοτικά μέσα του επενδυτικού σχεδίου;

 • Στρατηγική Ασφάλειας της ΕΕ

  Η τρομοκρατία, η οποία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, τις δημοκρατικές αξίες και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ευρωπαίων πολιτών, δεν είναι νέο φαινόμενο στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να καταστήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο ασφαλέστερη για τους πολίτες της, λαμβάνει μέτρα για την πάταξη και την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ειδήσεις
23/02/2017

Η συμφωνία για τη διευκόλυνση του εμπορίου (ΣΔΕ) —η σημαντικότερη πολυμερής εμπορική συμφωνία που έχει συναφθεί από την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) το 1995— αρχίζει να ισχύει από σήμερα.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της «Ατζέντας 2030» και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), οι οποίοι υιοθετήθηκαν από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: «Δέσμευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη - 17 Παγκόσμιοι στόχοι για ένα καλύτερο μέλλον», την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ στην Αθήνα. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ημερομηνία:
02/03/2017
Ώρα:
9:00

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συνδιοργανώνει με τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων, με το Δήμο Πειραιά και με την υποστήριξη της Aντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα « Χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για Επενδύσεις και Ανάπτυξη» την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στις 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Β.Ε.Π.   (Καραίσκου 111, Γ΄ όροφος). Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Α. Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Γ. Γιακουμάκης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και ο Ν. Σέργης, εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ημερομηνία:
01/03/2017
Ώρα:
18:00