ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

#GrEEnBeach: Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε όλη την Ελλάδα

/greece/file/greendealjpg_elGreen_Deal.jpg

Green_Deal
copyright

Για να δείτε την ενέργεια που παράχθηκε πατήστε εδώ: https://greenbeach.iccs.gr/

Ημερομηνία: 
21/07/2020 - 30/09/2020

Μετά την δημοτική παραλία στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το κρατικό Λιμενικό Ταμείο στο Λιμάνι της Σκύρου συμμετέχει στη μετάβαση προς το ψηφιακό και πράσινο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Οι συνεργασίες συνεχίζονται και δρομολογούνται για την προώθηση ενος άλλου τρόπου ζωής. Η επιτυχής αυτή δράση έχει αγκαλιασθεί απο διάφορους δήμους της Αττικής και άλλων Περιφερειών. Όπως για παράδειγμα ο δήμος Αμαρουσίου όπου εγκαταστάθηκαν 6 συσκευές σε σημαντικά σημεία της πολης προς χρήση του κάθε πολίτη.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, δωρεάν, από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και το σύστημα φόρτισης με δυο θυρών USB. Το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών θα είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ) με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή. Τα παραπάνω δεδομένα θα  παρουσιάζονται στον ακόλουθο ιστότοπο https://greenbeach.iccs.gr/ (link is external) , όπου οι πολίτες θα μπορούν να δουν το ενεργειακό όφελος από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν προκειμένω της ηλιακής, για τη φόρτιση των συσκευών τους.

Η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα η οποία, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ), εγκαθιστά το σύστημα των ηλιοσυλλεκτών (Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Λιμενικό Ταμείο Σκύρου) με στόχο την ενημέρωση των πολιτών περί της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#EUGrEEnDeal). Κοινός στόχος πλέον είναι να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050 με σκοπό την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και την προστασία του φυσικού πλούτου των χωρών της Ευρώπης. 

#GrEEnBeach: Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία πήγε παραλία, πάει λιμάνι και συνεχίζει για... Τρίκαλα.  Stay tuned...