ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης – Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

/greece/file/60xroniasynthikiromhsbannerjpg_el60_xronia_synthiki_romhs_banner.jpg

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
Ημερομηνία: 
14/03/2017 - 10:00

/greece/file/bannerreps719x2655eljpg-1_elbanner_reps_719x2655_el.jpg

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

27 Μαρτίου: εκδήλωση «60 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης: Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ξανά σε δοκιμασία» που διοργανώνει στην Αθήνα ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

9 Μαϊου: εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του Λευκώματος για τα 40 χρόνια της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και των Πρεσβειών των υπολοίπων 27 Κρατών Μελών.

 

21 Μαρτίου: εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Ιταλικής Πρεσβείας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης στις 25/03/1957.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Μάρτιος-Απρίλιος: Κύκλος 5 σεμιναρίων για νέους Δημοσιογράφους με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Τα σεμινάρια διοργανώνονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

10 Μαρτίου ως τις 21 Απριλίου

Με αφορμή την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT ΕΛΙΑΜΕΠ, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Τι σημαίνει η Ευρώπη για εμένα;». Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολύ φαντασία!

Δελτίο τύπου

15 Μαρτίου: Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού βιβλίου με επιμέλεια του Αναπληρωτή Πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Ένωση: Δημιουργία, Εξέλιξη, Προοπτικές», οργανώνει επιστημονική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση» (1957-2017).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

7 Απριλίου: 60 χρόνια Ευρώπη: συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του SPD

To Ίδρυμα Friedrich Ebert στην Αθήνα, η πολιτική κίνηση “Μπροστά”, οι Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα (PES Activists Greece) και το Γραφείο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν μια ανοιχτή συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Thorsten Schäfer-Gümbel την Παρασκευή, 7 Απριλίου στις 19.00 στα γραφεία του Europe Direct, City of Athens (Ακαδημίας 50, είσοδος από Σόλωνος). Το θέμα θα αφορά τα 60 χρόνια της Ε.Ε. και πως μπορούν οι νίκες των προοδευτικών σε Γαλλία και Γερμανία να αλλάξουν την πορεία της Ε.Ε.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1 Απριλίου  & 16 Ιουνίου: εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την AEGEE Θεσσαλονίκης με θέμα "60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης – Δοκιμάστε την Ε.Ε."

6-7 Μαϊου και 13-14 Μαϊου: Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ταξίδι θησαυρού με θέμα τις Ευρωπαϊκές διαδρομές 60 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης όπου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9 Μαϊου: σε συνεργασία με τις δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την Ευρώπη εκ των οποίων ανάγνωση 60 ιστοριών που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση europedirect@thessaloniki.gr

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

4 Μαρτίου: Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο εκδήλωση με θέμα "60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης – ώρα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος θα παίξει ευρωπαϊκές μελωδίες.  

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεύθυνση europedirect@ptapel.gr

Πρόσκληση

Αφίσα

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

18 Μαρτίου 2017: Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος Erasmus, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη». Στη συνάντηση η οποία θα έχει τη μορφή Δομημένου Διαλόγου, θα συμμετάσχει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Καρβούνης.  

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες θα συμμετέχουν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ) εκπρόσωποι του εθνικού κοινοβουλίου (βουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Το πρώτο δίωρο θα συζητήσουν οι νέοι με τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών (με την υποστήριξη ενός συντονιστή και την ενεργό συμμετοχή δημοσιογράφων της περιοχής) και το επόμενο δίωρο θα συζητήσουν μεταξύ τους, καταγράφοντας τα πρώτα συμπεράσματα. Στο τέλος των εργασιών, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους και αφού έχουν καταθέσει τις ιδέες, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, θα προκύψουν τα τελικά συμπεράσματα τα οποία θα συντάξει ο rapporteur της ομάδας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα λάβει χώρα η ολομέλεια όπου θα παρουσιαστούν από τους rapporteurs τα συμπεράσματα της κάθε ομάδας εργασίας και θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος. Τα τελικά συμπεράσματα θα ενοποιηθούν, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν σε σχετικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας) σε ειδική έκδοση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δελτίο Τύπου

info@europedirectkomotini.eu