ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Access2Markets – Διαδικτυακό σεμινάριο την Τετάρτη 14 Απριλίου

/greece/file/ecjpg-2_elec.jpg

ec
copyright

Το πρωί της Τετάρτης, 14 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τη νέα διαδικτυακή πύλη Access2Markets, το οποίο απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ημερομηνία: 
14/04/2021 - 09:00 - 13:00

Η νέα αυτή πύλη αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τις εταιρείες που θέλουν να διεισδύσουν σε νέες αγορές ή να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους.

Οι συμμετέχοντες στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τη νέα διαδικτυακή πύλη και τα εργαλεία που προσφέρει. Μετά το σεμινάριο θα διανεμηθεί εκπαιδευτικό υλικό.

Σημειώσατε ότι το σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό υλικό και την παρουσίαση PowerPoint  που θα χρησιμοποιηθεί στο σεμινάριο. Το εκπαιδευτικό υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες για να πραγματοποιήσουν τα δικά τους σεμινάρια και παρουσιάσεις με χρήση της διαδικτυακής πύλης. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενημερωτικούς σκοπούς και θα είναι δημόσια προσβάσιμο.

Εγγραφή: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Access2Markets_Workshop_Registration_210414

Οι θέσεις θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Όσοι εγγραφούν θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο ένα σύνδεσμο Webex, στον οποίο θα μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό σεμινάριο.

Ιστορικό

Η πύλη Access2Markets αποτελεί μια ενιαία υπηρεσία μιας στάσης, η οποία παρέχει στις μικρότερες επιχειρήσεις πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους εμπορικούς όρους για την εισαγωγή προϊόντων στην Ε.Ε., αλλά και για την εξαγωγή προϊόντων σε περισσότερες από 120 αγορές του εξωτερικού. Παρέχει στις επιχειρήσεις εξατομικευμένες πληροφορίες για τα προϊόντα τους μόνο με λίγα κλικ, καθώς και εύληπτες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε., οδηγούς βήμα προς βήμα, εκπαιδευτικό υλικό, βιντεομαρτυρίες, και πολλά άλλα, σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

Επιπλέον, περιλαμβάνει το νέο εργαλείο αυτοαξιολόγησης κανόνων καταγωγής ROSA (Rules of Origin Self-Assessment), το οποίο φιλτράρει και εξηγεί τους κανόνες της «οικονομικής καταγωγής» ενός προϊόντος και προσφέρει μια εξατομικευμένη «τσεκ-λιστ» για να βοηθήσει τις εταιρίες να εφαρμόσουν τους κανόνες. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την πύλη για να αναφέρουν τυχόν εμπορικά εμπόδια που συναντούν.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

 09:00 – 09:05: Βίντεο: “Εμπορικές Συμφωνίες σε δράση”

09:05 – 09:15: Καλωσόρισμα και ενημέρωση σχετικά με εμπορικά σύμφωνα της Ε.Ε. από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

09:15 – 10:20: Ζωντανή παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης από τη Νίκη Κουμαδωράκη, εκπαιδεύτρια

10:20 – 10:35: Πρακτική άσκηση 1: Εξοικείωση με τον “Εμπορικό μου Βοηθό”

10:35 – 10:50: Ερωτήσεις - Απαντήσεις

10:50 – 11:05: Διάλειμμα

11:05 – 11:45: Ζωντανή παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης από τη Νίκη Κουμαδωράκη, εκπαιδεύτρια

11:45 – 12:10: Πρακτική άσκηση 2: Βρίσκοντας πληροφορίες για Κανόνες Καταγωγής (ROSA – Rules of Origin Self-Assessment)

12:10 – 12:45: Ερωτήσεις - Απαντήσεις

12:45 – 13:00: Παρουσίαση από το Enterprise Europe Network