Inseparabili
Să consumăm, să cumpărăm și să vindem produse pescuite sustenabil

Sell

Sell

A vinde

Vânzând produse pescuite sustenabil, aduceți un plus de valoare ofertei dvs., protejați mediul și asigurați viitorul întreprinderii dvs. și al ecosistemelor marine, în același timp.

De ce să vindem pește pescuit durabil?

Pentru că proveniența alimentelor reprezintă din ce în ce mai mult o preocupare pentru consumatori. Dacă acum 10 ani consumatorilor nu le păsa prea mult de aceste aspecte, situația s-a schimbat și va continua să se schimbe în această direcție.

Pentru că din ce în ce mai multe persoane sunt dispuse să plătească un preț mai mare pentru alimente obținute în mod sustenabil.

Pentru că a furniza produse din pescuit sustenabil înseamnă a dezvolta o afacere durabilă. Aprovizionarea din stocuri sustenabile înseamnă păstrarea pieței existente, dar și un plus de siguranță pentru viitor. De asemenea, înseamnă accesul la noi piețe prin diversificarea gamei de produse.

Pentru că povestea peștelui poate fi un argument de vânzare. O poveste despre zona din care provine, despre modul în care este produs și despre oamenii care au muncit pentru ca peștele respectiv să ajungă în galantarele dumneavoastră.

Pentru că sectorul privat ar trebui să facă parte integrantă din schimbare, ba chiar să o dicteze uneori, optând pentru produse și practici sustenabile și încurajând consumatorii să pună întrebări. Astfel, firmele pot fi mândre de produsele pe care le oferă și de contribuția lor.

Ce putem face?

Integrați conceptul de sustenabilitate în politica restaurantului, magazinului sau standului dumneavoastră. Veți vedea că acest lucru este și posibil, și profitabil.

Obțineți certificate privind sustenabilitatea produselor pe care le oferiți – puteți apela la oricare dintre numeroasele scheme internaționale de certificare. Astfel, clienții dumneavoastră vor ști că fac alegerea potrivită. Aflați care este schema de certificare cea mai transparentă și potrivită pentru produsele dumneavoastră.

Jucați un rol activ! Informați-vă clienții și oferiți-le specii mai puțin cunoscute, care nu sunt pescuite excesiv.  Apelați la organizațiile naționale care vă pot ajuta să identificați furnizorii care aplică practici sustenabile.

Prezentați-le clienților dumneavoastră modul în care vindeți, unde și de la cine vă aprovizionați și arătați-le cât de dedicat sunteți conceptului de sustenabilitate.

Transformați-vă într-un lider de piață în domeniul sustenabilității. Alături de clienții dumneavoastră, protejați mările, calitatea produselor pe care le oferiți și sectorul economic din care faceți parte.