Inseparabili
Să consumăm, să cumpărăm și să vindem produse pescuite sustenabil

Crescut în UE - Proiectul școlar

Crescut în UE - Proiectul școlar

Proiect școlar - Să învățăm despre acvacultura europeană

Deși este sectorul de producție alimentară cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial, acvacultura (sau piscicultura) rămâne surprinzător de necunoscută multora din afara acestei industrii.

Proiectul școlar „Farmed in the EU” (Crescut în UE - acvacultura europeană) a fost conceput să sporească gradul de conștientizare cu privire la sectorul acvaculturii în rândul adolescenților din Europa (cu vârsta între 12 și 18 ani). Proiectul va aduce elevii mai aproape de piscicultură, care vor afla cum influențează aceasta comunitatea lor locală.

Elevii vor cunoaște mai bine rolul acesteia în producția alimentară și în conservarea mediului înconjurător și vor descoperi diversele oportunități de afaceri și de carieră pe care le oferă acvacultura.

Elevii vor avea ample oportunități să cerceteze și să descopere diferiții pești marini și de apă dulce, moluștele, crustaceele și algele produse, precum și diversele metode tradiționale sau mai moderne de creștere a lor.

Proiectul este, în prezent, în faza de proiect-pilot în 20 de școli din 10 țări ale UE (Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, Regatul Unit, Republica Cehă, Spania și Ungaria).

 

Înapoi la școală pentru producătorii de acvacultură

O parte esențială a proiectului o reprezintă vizita in situ a unui piscicultor local, oferind-le elevilor ocazia de a vorbi cu un expert, de a-și aprofunda cercetarea și de a lua parte la o sesiune distractivă și interactivă cu vizitatorii. 

A fost creat un kit de proiect pentru profesori, care vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă ajuta în planificarea și derularea proiectului, de la primele lecții și vizită până la activitățile de continuare care se pot axa pe diverse teme, de la Nutriție și gătit până la Știință și tehnologie sau Comunicare și arte. 

/fisheries/inseparable/ro/file/schoolskitphoto2pngschools_kit_photo2.png

Implicați-vă

Toate școlile sunt încurajate să participe.
Materialele produse de elevii dumneavoastră vor fi publicate periodic în conturile noastre de pe platformele sociale.

Țineți-ne la curent:
mare-communication@ec.europa.eu

Kit școlar

Mai multe detalii despre proiect puteți afla în această broșură.

Lista acvacultorilor din UE pe care îi pot contacta școlile.

Vă rugăm să rețineți că orice costuri nu pot fi acoperite de către Uniunea Europeană.