Inseparabili
Să consumăm, să cumpărăm și să vindem produse pescuite sustenabil

About

About

Suntem INSEPARABILI

De secole, viața europenilor este strâns legată de cea a mărilor și oceanelor.

Pescuitul înseamnă hrană sănătoasă.

Pescuitul înseamnă locuri de muncă.

Pescuitul înseamnă prosperitate.

Însă trebuie să pescuim responsabil. Dacă epuizăm stocurile de pește, punem în pericol sănătatea ecosistemelor și viitorul pescuitului.

Standardele europene în domeniul pescuitului și al acvaculturii sunt cele mai ridicate din lume. În ultimii zece ani, rezultatele politicilor pe care le aplicăm s-au făcut simțite în zone precum nord-estul Oceanului Atlantic, unde din ce în ce mai multe stocuri sunt exploatate în mod sustenabil. Avem însă nevoie de astfel de povești de succes și în restul Europei.

De aceea, Comisia Europeană, guvernele statelor membre și Parlamentul European au convenit, în 2013, asupra unei noi politici comune, care să susțină sectorul european al pescuitului și al acvaculturii, făcându-le mai sustenabile din punct de vedere economic, social și ecologic.

Și, având în vedere că Europa este cel mai mare importator de produse din pește, trebuie să continuăm să fim un exemplu pentru restul lumii. 

Siguranța zilei de mâine stă în mâinile noastre, ale tuturor.

Pescuitul depinde de cerere. Ca și consumatori sau operatori economici, trebuie să fim conștienți de faptul că viitorul mărilor și al oceanelor depinde în foarte mare măsură de ce mâncăm/cumpărăm/vindem, în ce moment și în ce mod.

Acest site vă oferă posibilitatea să aflați care sunt produsele din pește care provin din stocuri stabile și au fost pescuite și prelucrate în mod responsabil. De asemenea, vă oferă:

Fiecare din noi are un cuvânt de spus. Și un gest aparent lipsit de importanță – acela de a alege să consumăm, să cumpărăm, sau să vindem produse pescuite sustenabil – va permite ca marea să însemne la fel de mult pentru copiii și copiii copiilor noștri.