Onafscheidelijk
Eet, koop en verkoop duurzame vis

Schoolproject "Gekweekt in de EU"

Schoolproject "Gekweekt in de EU"

Schoolproject - Leren over de Europese aquacultuur

Hoewel aquacultuur, of visteelt, de snelst groeiende sector is binnen de wereldwijde voedselproductie, is voor velen buiten de industrie deze sector vooralsnog onbekend terrein.

Het schoolproject "Gekweekt in de EU" is ontworpen om het bewustzijn van Europese tieners (12-18 jaar) voor de aquacultuursector te prikkelen. Leerlingen zullen aan de hand van dit project meer vertrouwd raken met de visteelt en ontdekken op welke manier deze sector van invloed is op hun lokale gemeenschap.

Zij zullen de rol onderzoeken die de sector speelt in de voedselproductie en het milieubehoud. Daarnaast ontdekken ze de verschillende zakelijke en carrièremogelijkheden die aquacultuur te bieden heeft.

Het project biedt volop ruimte aan leerlingen voor onderzoek en ontdekkingen van de verschillende mariene en zoetwatervissen, weekdieren, schaaldieren en algen die worden geproduceerd en de verschillende traditionele en modernere productiemethoden die worden gebruikt.

Het project is momenteel op 20 scholen in 10 EU-landen opgestart (Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk).

 

Aquacultuurproducenten terug naar de schoolbanken

Een belangrijk onderdeel van het project is een bezoek aan een lokale visboer, waardoor leerlingen de mogelijkheid krijgen om met een deskundige te praten, hun eigen onderzoek verder op te zetten en deel te nemen aan een leuk en interactief bezoek.

Er is een projectkit voor leerkrachten ontworpen, zodat u over alle hulpmiddelen beschikt om uw leerlingen te helpen het project te plannen en uit te voeren, van de eerste les en het bezoek tot aan de vervolgactiviteiten die zich richten op alles wat te maken heeft met voeding en koken, wetenschap en technologie of communicatie en kunst. 

 

/fisheries/inseparable/nl/file/schoolskitphoto2pngschools_kit_photo2.png

Doe ook mee

Alle scholen worden aangemoedigd om deel te nemen.

Het werk dat door uw leerlingen is gemaakt, zal regelmatig op onze socialemediaprofielen worden geplaatst.

Houd ons op de hoogte via:
mare-communication@ec.europa.eu

Schoolkit

Meer informatie over dit project is te vinden in dit boekje.

Lijst van Europese aquacultuurprofessionals waar scholen contact mee kunnen opnemen.

Houd er rekening mee dat de Europese Unie geen kosten kan vergoeden.