Onafscheidelijk
Eet, koop en verkoop duurzame vis

About

About

Wij zijn ONAFSCHEIDELIJK

Al eeuwenlang valt vis niet weg te denken uit ons leven.

Vis voedt ons en houdt ons gezond.

Vis zorgt voor banen

en welvaart.

Als we in onze zeeën vissen, moeten we ervoor zorgen dat er voldoende overblijft om de gezondheid van onze ecosystemen te behouden en om in de toekomst te kunnen blijven vissen.

De EU is toonaangevend op het gebied van visserijbeheer en normen voor aquacultuur. In het laatste decennium heeft ons beleid positieve gevolgen gehad, bijvoorbeeld voor het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan waar de visvangst steeds duurzamer wordt. Er moet echter meer gedaan worden om dit in heel Europa ingang te doen vinden.

In 2013 kwam de Europese Commissie samen met de regeringen van de EU-landen en het Europees Parlement tot overeenstemming over een gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB) om de Europese visserij en de aquacultuur te stimuleren en deze  vanuit  milieutechnisch, economisch en sociaal oogpunt duurzamer te maken.

Als grootste importeur van visserijproducten ter wereld moeten we een voorbeeldfunctie blijven vervullen, ook buiten de Europese wateren.  

Iedereen moet zijn steentje bijdragen tot duurzaamheid.

Het veranderen van onze visconsumptie is essentieel voor duurzamere visserij. Consumenten en spelers op de markt moeten zich ervan bewust zijn dat wat, wanneer en hoe we eten, kopen en verkopen van grote invloed is op deze onmisbare voedselbron.

Op deze website vindt u informatie die u helpt bij het kiezen van visserijproducten die afkomstig zijn uit gezonde vispopulaties, op verantwoorde wijze zijn gevangen en duurzaam zijn geproduceerd. U vindt er:

We kunnen allemaal een steentje bijdragen. Als u kiest voor een duurzaam visserijproduct, draagt u ertoe bij dat onze kinderen en toekomstige generaties nog altijd vis kunnen blijven eten.