NERAZDVOJNI
Jedimo, kupujmo i prodavajmo održivu ribu

Sell

Sell

Prodaja

Osigurajte dodanu vrijednost svojoj ribi i pritom zaštitite okoliš, očuvajte svoje poslovanje i održivost ekosustava naših oceana.

Zašto prodavati održivu ribu?

Zato što je potrošačima sve više važno odakle dolazi njihova hrana. Većini potrošača to nije bilo na prvom mjestu prije 10 godina, ali sada razmišljaju o tome i taj će se trend nastaviti.

Zato što je sve više ljudi spremno platiti više za hranu koja je održiva.

Zato što održivi morski plodovi znače održivo poslovanje. Ulovom iz održivih stokova zadržat će se postojeće tržište i osigurati njegova budućnost. To također znači otvaranje vrata novim tržištima diversifikacijom ponude proizvoda.

Zato što prodaja ribe uključuje prodavanje priče, a ne samo proizvoda. Priče o tome odakle riba dolazi, kako se proizvodi, te priče o muškarcima i ženama koji stoje iza toga.

Zato što bi industrija trebala biti sastavni dio te promjene i poticati ju tako da potrošačima donosi održiv izbor i tako da ih potiče da postavljaju pitanja o svojoj hrani. Budite ponosni na svoj proizvod i na svoj doprinos ovoj promjeni.

Kako mogu prodavati održivu ribu?

Politika održivih morskih plodova u vašem restoranu, trgovini ili na štandu moguća je i profitabilna.

Ako za svoje proizvode pribavite certifikat o održivosti jednog od mnogobrojnih svjetskih certifikacijskih sustava, potrošači će znati da su vašu ribu provjerili i potvrdili vanjski stručnjaci i tako će znati da su dobro izabrali. Istražite koji je sustav najtransparentniji i najprikladniji za vaš proizvod.

Možete uvelike pridonijeti održivosti ribe tako da obrazujete i inspirirate potrošače ponudom manje poznate ribe koja se previše ne iskorištava. Postoje mnoge nacionalne organizacije koje mogu pomoći s održivim izvorima.

Neka vaši potrošači znaju kako prodajete te odakle i od koga kupujete, i pokažite im svoju odlučnost.

Budite vodeći na tržištu za održivost radeći ruku pod ruku sa svojim klijentima na zaštiti mora, kvalitete svojih proizvoda i svoje industrije.