NERAZDVOJNI
Jedimo, kupujmo i prodavajmo održivu ribu

Školskog projekta „Uzgojen u EU-u”

Školskog projekta „Uzgojen u EU-u”

Školski projekt Učimo o europskoj akvakulturi

Iako je najbrže rastući globalni sektor u proizvodnji hrane, akvakultura (uzgoj ribe) je iznenađujuće nepoznato područje mnogima izvan te industrije.

Svrha školskog projekta Uzgojen u EU-u” jest podignuti svijest o sektoru akvakulture među europskim tinejdžerima (u dobi od 12 do 18 godina). Projekt će učenicima približiti uzgoj ribe te će naučiti kako uzgoj ribe utječe na lokalnu zajednicu.

Istražit će njegovu ulogu u proizvodnji hrane i očuvanju okoliša. Ujedno će saznati o različitim poduzećima i profesionalnim mogućnostima koje akvakultura nudi.

Postoji mnogo prostora za istraživanje i otkrivanje raznih vrsta morske i slatkovodne ribe, mekušaca, školjkaša i algi koje se proizvode te raznih tradicionalnih ili modernijih metoda proizvodnje koje se primjenjuju.

Projekt se trenutačno provodi kao pilot-projekt u 20 škola u 10 zemalja EU-a (Češka Republika, Francuska, Grčka, Irska, Italija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Španjolska i Ujedinjena Kraljevina).

 

Povratak u školu za proizvođače u akvakulturi

Ključni dio projekta jest posjet lokalnom uzgajivaču ribe gdje će učenici imati priliku razgovarati sa stručnjakom, započeti vlastito istraživanje i sudjelovati u zabavnom i interaktivnom događanju za posjetitelje.

Za nastavnike je pripremljen projektni alat koji vam pruža sve što je potrebno kako biste im pomogli u planiranju i provođenju projekta, od prve lekcije preko posjeta do naknadnih aktivnosti, a koje mogu biti vezane uz bilo što: prehranu i kuhanje, znanost i tehnologiju ili komunikaciju i umjetnost.  

/fisheries/inseparable/hr/file/schoolskitphoto2pngschools_kit_photo2.png

Uključite se

Pozivamo sve škole da sudjeluju.
Materijale vaših učenika redovito ćemo objavljivati na našim društvenim mrežama.
Novosti nam šaljite na:
mare-communication@ec.europa.eu

Školski alat

Više detalja o projektu možete pronaći u ovoj knjižici.

Popis proizvođača u akvakulturi EU-a koje škole mogu kontaktirati