EROTTAMATTOMAT
Syö, osta ja myy kestävällä tavalla tuotettua kalaa

Viljelty EU:ssa ‑kouluhankkeen

Viljelty EU:ssa ‑kouluhankkeen

Kouluhanke – Tutustutaan eurooppalaiseen vesiviljelyyn

Vaikka vesiviljely, tai kalanviljely, on maailman nopeimmin kasvava elintarvikkeiden tuotantoala, siitä tiedetään yllättävän vähän alan ulkopuolella.

Viljelty EU:ssa ‑kouluhankkeen tarkoituksena on lisätä vesiviljelyalan tuntemusta Euroopan teini-ikäisten nuorten (12–18-vuotiaiden) keskuudessa. Hankkeen ansiosta he tutustuvat kalanviljelyyn ja sen vaikutuksiin kotipaikkakunnallaan.

He perehtyvät vesiviljelyn asemaan elintarviketuotannossa ja ympäristönsuojelussa ja saavat samalla tietoa sen tarjoamista liiketoiminta- ja uramahdollisuuksista.

EU:ssa tuotetut erilaiset merikalat ja makean veden kalat, nilviäiset, äyriäiset ja levät sekä monet perinteiset ja nykyaikaisemmat tuotantotavat tarjoavat oppilaille runsaasti tutkittavaa ja keksittävää.

Hanketta kokeillaan parhaillaan 20 koulussa kymmenessä EU-maassa (Tšekissä, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Irlannissa, Italiassa, Puolassa, Espanjassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa).

 

Vesiviljelijät palaavat koulun penkille

Paikallisen kalanviljelijän käynti koulussa on tärkeä osa hanketta, sillä se tarjoaa oppilaille tilaisuuden keskustella asiantuntijan kanssa, kehittää omaa tutkimushankettaan ja osallistua hauskaan ja interaktiiviseen vierailutapahtumaan.

Hankepaketti sisältää kaiken, mitä opettaja tarvitsee auttaakseen oppilaita hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa. Siinä on aineistoa niin ensimmäistä oppituntia kuin vierailua ja jatkotoimiakin varten. Jatkotoimet voivat liittyä mihin tahansa seuraavista aihepiireistä: ravinto ja ruuanlaitto, tiede ja teknologia sekä viestintä ja taidealat. 

/fisheries/inseparable/fi/file/schoolskitphoto2pngschools_kit_photo2.png

Tule mukaan!

Kaikkia kouluja kannustetaan osallistumaan.

Oppilaiden tuottamaa materiaalia julkaistaan säännöllisesti sosiaalisen median tileillämme.

Lähetä meille viestejä osoitteeseen:
mare-communication@ec.europa.eu

Koulupaketti

Tässä kirjasessa on lisätietoja hankkeesta.

Luettelo vesiviljelijöistä, joihin koulut voivat ottaa yhteyttä.

Huom. Euroopan unioni ei voi vastata aiheutuneista kustannuksista.