Intet kan skille os ad
Spis, køb og sælg bæredygtige fisk

Sell

Sell

Sælg

Tilføj merværdi til dine fisk, værn om miljøet og sats på bæredygtigheden. Så hjælper du både din virksomhed og vores fælles økosystemer.

Hvorfor sælge bæredygtige fisk?

Forbrugerne vil i stigende grad gerne vide, hvor deres mad kommer fra. Det var ikke tilfældet for 10 år siden, men nu har madens herkomst fået højere prioritet, og tendensen ser ud til at fortsætte.

Derudover er flere og flere villige til at betale en højere pris for bæredygtig mad.

Bæredygtige fisk og skaldyr er lig med bæredygtig forretning. Ved at sælge fisk fra en bæredygtig bestand, kan du beholde dit nuværende marked og samtidig sikre dets fremtid. Du kan også åbne dørene for nye markeder ved at diversificere sortimentet.

Når du sælger fisk, sælger du også en historie. En historie der fortæller, hvor fisken kommer fra, hvordan den er produceret, og hvem der har haft med den at gøre.

Industrien bør fungere som drivkraft for forandringer ved at stille bæredygtige alternativer til rådighed for forbrugerne og opmuntre dem til at stille spørgsmål om deres mad. Vær stolt af dit produkt og dit bidrag til forandringerne.

Hvordan sælger jeg bæredygtige fisk?

Du kan sagtens gøre din fiske- og skaldyrspolitik bæredygtig i din restaurant, forretning eller markedsstand på en lønsom måde.

Hvis du får bæredygtighedscertificering for dine produkter fra en af de mange internationale ordninger, vidner det om, at din fisk er eksternt kontrolleret. Forbrugerne kan således stole på, at de træffer de rigtige valg. Undersøg hvilken ordning der er mest gennemskuelig og passer bedst til dit produkt.

Du kan også spille en afgørende rolle i fiskebestandens bæredygtighed ved at uddanne og inspirere kunderne til at købe mindre kendte fisk, der ikke er blevet overfisket.  Mange nationale organisationer kan hjælpe med bæredygtige indkøb.

Fortæl kunderne hvordan du sælger, hvor du køber, og hvem du køber fra. Vis dem, hvor engageret du er! 

Tag førerrollen på markedet for bæredygtighed og inddrag dine kunder i projektet om at beskytte havene, produktkvaliteten og industrien generelt.