Halászattal kapcsolatos tények

Halászattal kapcsolatos tények

Halászattal kapcsolatos tények

Halászattal kapcsolatos tények

A „Tények és adatok a közös halászati politikáról” című kiadvány és annak elektronikus változata ismerteti a halászati és akvakultúra-ágazat legfontosabb számadatait.

Alapjául elsősorban az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala által összeállított, illetve az Európai Bizottság és az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet által összegyűjtött adatok szolgálnak. 

Az Európai Tengeri Atlasz sokrétű tájékoztatást nyújt Európa tengereiről. Az ismertetett információk és témák közé tartoznak a következők:

  • Natura 2000 védett tengeri területek,
  • halászati kvóták fajonként és zónánként,
  • európai halászati flotta.

A Halászati és Akvakultúra-termékek Piacának Európai Megfigyelőközpontja (EUMOFA) többnyelvű on-line adatbázist bocsát a nagyközönség rendelkezésére, hogy hozzáférhetővé és áttekinthetővé tegye a halászati és akvakultúra-termékek európai uniós piacával kapcsolatos fontos információkat. Az adatbázis az adatok széles köréhez nyújt valós időben hozzáférést a termékek ára, értéke és mennyisége tekintetében az Európai Unió egészére vonatkozóan, továbbá piaci információkkal és piacelemzéssel szolgál.