Edustusto Suomessa

EU-julkaisut

EU-julkaisut

EU tuottaa paljon erilaisia julkaisuja, jotka löytyvät EU-julkaisut.

EU Bookshopista voit tilata yhden paperiversion maksutta haluamaasi postiosoitteeseen. Joidenkin tuotteiden paperiversiot ovat maksullisia ja ne maksetaan tilattaessa luottokortilla. PDF-muodossa ja e-kirjoina julkaisut ovat aina maksuttomia. Jos tarvitset jotain julkaisua suurempia määriä, esimerkiksi koululuokalle, voit olla yhteydessä edustuston tietopalveluun sähköpostilla comm-rep-hel-library@ec.europa.eu.

EU Bookshop on verkossa toimiva kirjakauppa ja arkisto. Siitä vastaa EU:n julkaisutoimisto, joka sijaitsee Luxembourgissa.

 

Alla muutamia esimerkkejä EU:n julkaisuista:

Euroopan unioni - Mikä se on ja mitä se tekee

Tämä julkaisu on opas Euroopan unioniin (EU) ja sen toimintaan.

Ensimmäisessä osassa selitetään lyhyesti, mikä EU on.

Toisessa osassa ”Mitä Euroopan unioni tekee” kuvaillaan, miten EU pyrkii parantamaan ihmisten elämää Euroopassa ja muualla 35:llä eri toiminta-alalla.

Kolmannessa osassa ”Miten Euroopan unioni tekee päätöksiä ja toteuttaa toimia” kuvaillaan EU:n päätöksentekoprosessissa keskeisessä osassa olevia toimielimiä ja sitä, miten niiden päätöksistä edetään toimintaan.

 

EU & MINÄ

Tämä julkaisu on suunnattu 14–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Tämä julkaisu ja siihen kuuluvat tehtävät tarjoavat paitsi ajateltavaa itsellesi myös Eurooppaan liittyviä keskustelunaiheita, joista voit puhua ystäviesi ja perheesi kanssa. Tähän kirjaseen liittyvä tietovisa on hauska tapa kerrata käsiteltyjä aiheita.

 

Tutkimusretkellä Euroopassa!

Tämä (noin 9–12-vuotiaille) lapsille tarkoitettu opas kertoo Euroopan tarinan yksinkertaisesti ja selkeästi. Opas on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja värikkäitä kuvia, ja se antaa Euroopasta elävän yleiskuvan. Samalla selviää, mikä Euroopan unioni on ja kuinka se toimii.

 

Viralliset asiakirjat ja lainsäädäntö

Euroopan unionin eri toimielinten asiakirjarekistereihin vievät linkit on koottu yhdelle sivulle. Sieltä löytyvät muun muassa linkit komission viikkokokousten asialistoihin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan päätelmiin sekä Euroopan parlamentin päätöslauselmiin.

Euroopan unionin oikeudelliset tekstit ja muut julkiset asiakirjat ovat saatavilla EUR-Lex-sivuston kautta. Sivusto on käytettävissä kaikilla Euroopan unionin 24 virallisella kielellä.

 

 

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus

EU-aiheista tiedotusmateriaalia tuottaa myös ulkoministeriön alaisuudessa toimiva Eurooppatiedotus. Eurooppatiedotuksen tehtävänä on hoitaa kansalaistiedotusta molemmilla kotimaisilla kielillä EU-asioista, joilla on vaikutusta suomalaisiin. Eurooppatiedotus palvelee EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista sekä tuottaa aineistoa ja vastaa EU-kysymyksiin. Eurooppatiedotus palvelee kaikkia kansalaisia erityisesti huomioiden opettajat, opiskelijat ja toimittajat. Eurooppatiedotus myöntää vuosittain myös valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Eurooppatiedotuksen sivut löytyvät täältä.