Edustusto Suomessa

EU-julkaisut

EU Bookshop

EU tuottaa paljon erilaisia julkaisuja, jotka löytyvät EU Bookshopista.

EU Bookshopista voit tilata yhden paperiversion maksutta haluamaasi postiosoitteeseen. Joidenkin tuotteiden paperiversiot ovat maksullisia ja ne maksetaan tilattaessa luottokortilla. PDF-muodossa ja e-kirjoina julkaisut ovat aina maksuttomia. Jos tarvitset jotain julkaisua suurempia määriä, esimerkiksi koululuokalle, voit olla yhteydessä edustuston tietopalveluun sähköpostilla comm-rep-hel-library@ec.europa.eu.

EU Bookshop on verkossa toimiva kirjakauppa ja arkisto. Siitä vastaa EU:n julkaisutoimisto, joka sijaitsee Luxembourgissa.

Alla muutamia esimerkkejä EU:n julkaisuista:

Näin Euroopan unioni toimii Europa: en upptäcktsfärd!

Esite, jossa pyritään kertomaan yleistajuisesti Euroopan unionin toiminnasta eri politiikanaloilla.

12 oppituntia Euroopasta

Europa på tolv lektioner

Mikä on EU:n perimmäinen tarkoitus? Miksi ja miten se perustettiin? Kuinka EU toimii? Mitä etua unionista on ollut kansalaisille, ja mitä uusia haasteita sen on ratkaistava? Pystyykö EU kilpailemaan muiden suurten talouksien kanssa vielä globalisaation kaudellakin ja samaan aikaan säilyttämään hyvinvointijärjestelmänsä? Mikä on Euroopan asema kansainvälisissä yhteyksissä tulevaisuudessa? Mihin EU:n rajat vedetään? Mikä on euron tulevaisuus? EU‑asiantuntija Pascal Fontaine tarkastelee näitä ja muita kysymyksiä tässä 12 oppituntia Euroopasta -kirjasen painoksessa.

Europa: en upptäcktsfärd!

Tutkimusretkellä Euroopassa!

Tämä (noin 9–12-vuotiaille) lapsille tarkoitettu opas kertoo Euroopan tarinan yksinkertaisesti ja selkeästi. Opas on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja värikkäitä kuvia, ja se antaa Euroopasta elävän yleiskuvan. Samalla selviää, mikä Euroopan unioni on ja kuinka se toimii.

Viralliset asiakirjat ja lainsäädäntö

Euroopan unionin eri toimielinten asiakirjarekistereihin vievät linkit on koottu yhdelle sivulle. Sieltä löytyvät muun muassa linkit komission viikkokokousten asialistoihin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan päätelmiin sekä Euroopan parlamentin päätöslauselmiin.

Euroopan unionin oikeudelliset tekstit ja muut julkiset asiakirjat ovat saatavilla EUR-Lex-sivuston kautta. Sivusto on käytettävissä kaikilla Euroopan unionin 24 virallisella kielellä.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus

EU-aiheista tiedotusmateriaalia tuottaa myös ulkoministeriön alaisuudessa toimiva Eurooppatiedotus. Eurooppatiedotuksen tehtävänä on hoitaa kansalaistiedotusta molemmilla kotimaisilla kielillä EU-asioista, joilla on vaikutusta suomalaisiin. Eurooppatiedotus palvelee EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista sekä tuottaa aineistoa ja vastaa EU-kysymyksiin. Eurooppatiedotus palvelee kaikkia kansalaisia erityisesti huomioiden opettajat, opiskelijat ja toimittajat. Eurooppatiedotus myöntää vuosittain myös valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Eurooppatiedotuksen sivut löytyvät täältä.