Edustusto Suomessa

Uutiset

Pages

16/08/2017

Euroopan komissio käynnistää tänään EU:n laajuisen julkisen kuulemisen siitä, kuinka EU:n elintarvikeketjun oikeudenmukaisuutta voitaisiin parantaa.

Category:
Maatalous, kalastus ja elintarvikkeet, Ympäristö, kuluttajat ja terveys
13/07/2017

Euroopan investointipankki (EIP) on myöntänyt 15 miljoonan euron lainan verkkokaupan personointiratkaisuja tarjoavalle suomalaisyritys Nostolle. Rahoitus tukee yrityksen seuraavaa kasvuvaihetta, eli toiminnan kansainvälistä laajentamista sekä jatkuvaa tutkimusta, tuotekehitystä ja innovointia. EIP:n rahoitukselle on myönnetty takaus Euroopan investointiohjelmaan kuuluvasta Euroopan strategisten investointien rahastosta (ESIR), jonka tavoitteena on vauhdittaa investointeja strategisiin hankkeisiin kaikkialla Euroopassa.

Category:
Työllisyys, kasvu ja investoinnit
07/07/2017

Euroopan komission kilpailussa palkitaan yksityishenkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat erityisen onnistuneesti kertoneet EU:n merkityksestä ja perusteista laajasti kiinnostavalla tavalla.

Category:
Demokraattisen muutoksen unioni, Perustietoa Euroopan unionista
06/07/2017

Euroopan komissio on tänään julkistanut ensimmäisen kulttuurialan ja luovien alojen toimintaa kaupungeissa mittaavan indikaattorikokonaisuuden, joka tuottaa vertailukelpoista tietoa Euroopan kaupunkien suoriutumisesta yhdeksällä eri osa-alueella. Suomesta mukaan vertailuun on valittu Helsinki, Tampere ja Turku.

Category:
Kulttuuri, koulutus ja nuoriso, Liiketoiminta, Sisämarkkinat
06/07/2017

Euroopan unioni ja Japani pääsivät tänään periaatteelliseen yhteisymmärrykseen talouskumppanuussopimuksensa pääkohdista. Kyseessä on kaikkien aikojen tärkein EU:n tekemä kahdenvälinen kauppasopimus ja ensimmäinen, johon sisältyy erityinen Pariisin ilmastosopimusta koskeva sitoumus.

Category:
EU maailmannäyttämöllä, Kauppapolitiikka, Ulkosuhteet, Ympäristö, kuluttajat ja terveys
03/07/2017

Tänään julkistettiin Euroopan komission RegioStars-kilpailun finalistit. 24 finalistin joukossa on neljä suomalaisvoimin toteutettua alueellista kehittämishanketta. Finaali järjestetään lokakuussa.

Category:
29/06/2017

Tämänpäiväinen komission ehdotus toisi tarjolle yleiseurooppalaisia yksilöllisiä lisäeläketuotteita, joista käytetään lyhennettä ”PEPP”. Uuden lisäeläketyypin tarkoituksena on antaa eläkesäästäjille enemmän valinnanvaraa, lisätä kilpailua lisäeläkkeiden tarjonnassa ja ohjata tuottamattomia säästöjä hallitusti pitkän aikavälin investointeihin.

Category:
Talous, rahoitus ja verot / Kilpailu
Viron EU-puheenjohtajuuslogo
29/06/2017

Viro aloittaa ensimmäisen EU-puheenjohtajuutensa 1.7.2017. Viro liittyi EU:hun vuonna 2004 yhdessä yhdeksän muun jäsenvaltion kanssa.

Category:
Perustietoa Euroopan unionista
28/06/2017

Tänään julkaistussa komission pohdinta-asiakirjassa tarkastellaan vaihtoehtoja järjestää EU:n rahoitus niin, että se voisi vastata sille asetettuihin yhä suurempiin odotuksiin Iso-Britannian eron jälkeen.

Category:
EU:n painopisteet, Talous, rahoitus ja verot / Kilpailu
26/06/2017

Veronkierron, rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuminen on Junckerin komission prioriteetteja.

Category:
Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet

Pages