Edustusto Suomessa

Uutiset

Pages

/finland/file/askthepresidentsquarepienijpg_fiask_the_president_square_pieni.jpg

Puheenjohtaja Ursula von der Leyen
Copyright Euroopan unioni

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen lupasi vastata #AskThePresident-kysymyksiin. Niitä tuli paljon ja ne olivat hyviä!

Luokka: Demokraattisen muutoksen unioni, Digitaaliset sisämarkkinat, Energia- ja luonnonvarat, Energiaunioni ja ilmastotoimet, EU maailmannäyttämöllä, EU:n painopisteet, Kulttuuri, koulutus ja nuoriso, Liikenne ja matkustaminen, Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet, Työllisyys ja sosiaaliset oikeudet, Työllisyys, kasvu ja investoinnit, Ulkosuhteet, Ympäristö, kuluttajat ja terveys

/finland/file/ursulavonderleyenofficialpienijpg_fiursula_von_der_leyen_official_pieni.jpg

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen
Copyright Euroopan unioni

Ursula von der Leyenin komissio aloitti toimikautensa joulukuussa 2019. Heti toimikauden alussa komissio esitti kunnianhimoisia tavoitteita Euroopan tulevaisuudelle: ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä, 2020-luvusta Euroopan digitaalinen vuosikymmen, vahvempi Eurooppa maailmannäyttämöllä geopoliittisemman lähestymistavan avulla.

Luokka: Digitaaliset sisämarkkinat, Energia- ja luonnonvarat, Energiaunioni ja ilmastotoimet, EU maailmannäyttämöllä, EU:n painopisteet, Liikenne ja matkustaminen, Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet, Sisämarkkinat, Talous, rahoitus ja verot / Kilpailu, Tiede ja tekniikka, Työllisyys ja sosiaaliset oikeudet, Työllisyys, kasvu ja investoinnit, Ympäristö, kuluttajat ja terveys

/finland/file/suo-kuokka-ja-eu-2_fiSuo, kuokka ja EU

Kaikki suomalaiset komissaarit koolla keskustelemassa EU:n tulevaisuudesta
copyright Euroopan unioni

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen (komission varapuheenjohtaja 2014–2019), Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn (komissaari 2004–2010 ja varapuheenjohtaja 2010–2014) sekä Erkki Liikanen (komissaari 1995–2004) pohtivat Suo, kuokka ja EU -webinaarissa sitä, minkälaiseen Eurooppaan EU saapuu akuutista koronakriisistä selviämisen jälkeen. Webinaarin juonsi toimittaja Jari Korkki.

Luokka: Perustietoa Euroopan unionista

/finland/file/eu-lippujapienijpg_fieu-lippuja_pieni.jpg

EU-lippuja
Copyright Euroopan unioni

Komissio esittelee tänään Euroopan demokratiatoimintasuunnitelman, jonka tavoitteena on parantaa kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja rakentaa kestävämpiä demokratioita EU:ssa. Toimintasuunnitelmaan sisältyy toimenpiteitä, joilla edistetään vapaita ja rehellisiä vaaleja, vahvistetaan tiedotusvälineiden vapautta ja torjutaan disinformaatiota. Komissio hyväksyi tänään myös EU:n media- ja audiovisuaalialaa koskevan toimintasuunnitelman.

Luokka: Perustietoa Euroopan unionista

/finland/file/appsjpg_fiapps.jpg

Mies käyttää kännykkää maski kasvoilllaan
Copyright Euroopan unioni

EU-tietous on nyt kätesi ulottuvilla. Euroopan parlamentin suunnittelema Citizens’ App -sovellus tarjoaa tietoa EU:n toiminnasta, saavutuksista ja tavoitteista. Sovelluksella pystyy hakemaan tietoa EU-asioista joko alueen tai aihepiirin perusteella, ja se kertoo lisäksi edistymisestä näillä aloilla.

Luokka: Ympäristö, kuluttajat ja terveys

/finland/file/nuoriapuistossajpg_finuoria_puistossa.jpg

Nuoria puistossa EU-lipun kanssa
Copyright Euroopan unioni

Vaikuta! -teemapäivä on yhdessä nuorten kanssa kehitetty pelillisiä menetelmiä hyödyntävä tapahtumakonsepti, jonka tarkoituksena on innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan sekä vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista.

Luokka: Kulttuuri, koulutus ja nuoriso

/finland/file/consumer-agenda-editable-fb-600jpg_ficonsumer-agenda-editable-fb-600.jpg

Naiskuluttaja
Copyright Euroopan unioni

”Pandemia on asettanut kaikki EU-maat ja niiden taloudelliset toimijat todelliseen selviytymistestiin, ja kriisin takia monista sitovista säännöistä on jouduttu joustamaan niin julkisen kuin yksityisen sektorin osalta, kuten vakaus- ja kasvusopimuksen ja valtiontukisääntöjen osalta on tapahtunut. Sen sijaan sisämarkkinoita ja kuluttajan oikeuksia koskevaa EU-sääntelyä ei ole avattu, vaan niiden velvoittavuudesta on haluttu pitää kiinni kriisitilanteesta huolimatta”, kirjoittaa komission Suomen-edustuston päällikkö Antti Peltomäki Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirjeessä.

Luokka: Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet, Ympäristö, kuluttajat ja terveys

/finland/file/ainosuorantacopyrightstudentumjpg_fiaino_suoranta_copyright_studentum.jpg

Aino Suoranta
Copyright Studentum.fi

Englannin kielen kääntämistä ja tulkkausta Helsingin yliopistossa opiskellut Aino Suoranta haki neljäntenä opiskeluvuotenaan Erasmus-vaihtoon Pohjois-Walesiin.

Luokka: Kulttuuri, koulutus ja nuoriso

/finland/file/helenadallijpg_fihelena_dalli.jpg

Komissaari Helena Dalli
Copyright Euroopan unioni

”Useampi kuin joka kolmas tyttö ja nainen Euroopassa kärsii edelleen väkivallasta. Väkivalta aiheuttaa fyysistä, seksuaalista ja henkistä kärsimystä. Se vaikuttaa kielteisesti tyttöjen ja naisten hyvinvointiin ja estää heitä toimimasta täysipainoisesti yhteiskunnassa.

Luokka: Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet, Ympäristö, kuluttajat ja terveys

/finland/file/antti-2762-webjpg_fiantti-2762-web.jpg

Antti Peltomäki
Copyright Euroopan unioni

Komission Suomen-edustuston päällikkö Antti Peltomäki kertoo Kalevalle antamassaan haastattelussa näkemyksiään EU-kysymyksistä. Hän ei pidä todennäköisenä, että koronaviruksen takia sorvattaisiin Euroopan unionissa uutta elvytyspakettia.

Luokka: EU maailmannäyttämöllä, Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet, Työllisyys, kasvu ja investoinnit

Pages