Edustusto Suomessa

Neljä suomalaishanketta RegioStars-kilpailun finaaliin

Tänään julkistettiin Euroopan komission RegioStars-kilpailun finalistit. 24 finalistin joukossa on neljä suomalaisvoimin toteutettua alueellista kehittämishanketta. Finaali järjestetään lokakuussa.

03/07/2017

Tänään julkistettiin Euroopan komission RegioStars-kilpailun finalistit. 24 finalistin joukossa on neljä suomalaisvoimin toteutettua alueellista kehittämishanketta. Finaali järjestetään lokakuussa.

Vuosittaisessa RegioStars-kilpailussa palkitaan Euroopan onnistuneimmat ja innovatiivisimmat alueelliset hankkeet, jotka ovat saaneet tukea EU:n rakenne- ja investointirahastoista.

Riippumaton arviointilautakunta on valinnut 103 ehdokkaan joukosta 24 finalistia. Hankkeita arvioitiin neljällä kriteerillä: innovatiivisuus, vaikuttavuus, kestävyys ja yhteistyön hyödyntäminen.

Suomalaishankkeita finaaliin valittiin neljä:

1. SASKY-koulutuskuntayhtymän johtama kolmiulotteiseen mallintamiseen ja 3D-tulostukseen liittyvä teknologiahanke "3D Boost and 3D Invest" Pirkanmaalta.

2. Oulun alueella toteutettava InnoHiili-hanke, jossa vähennetään julkisen sektorin hiilidioksidipäästöjä esimerkiksi lämmittämällä julkiset tilat uusiutuvilla energialähteillä ja käyttämällä kunnan työnteikijöiden työmatkoihin sähköautoja.

3. Pääkaupunkiseudulla meneillään oleva SOHJOA-hanke, jossa kehitetään uudenlaisia älykkäitä ja kestäviä liikkumisratkaisuja itseohjautuvien pikkubussien avulla. Hankkeessa testataan ja parannellaan uusia tapoja tuoda digitaalisuuteen pohjautuvia liikkumisen tukipalveluja kansalaisten käyttöön.

4. Lisäksi suomalaisia on mukana Itämeren alueen "Science Link"-hankkeessa, jossa luodaan varsinkin pk-yrityksille parempia mahdollisuuksia käyttää harvinaisia ja kalliita huippuluokan tutkimuslaitteistoja esimerkiksi fotoni- ja neutronimittausten alalla. Tavoitteena on auttaa yrityksiä innovoimaan ja kehittämään uusia tuotteita.

Kaikki hankkeet saavat EU:n rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta.

Kategorioita kilpailussa on viisi: 1. Smart Specialisation for SME innovation, 2. Energy Union: Climate action, 3. Women Empowerment and Active Participation, 4. Education and training ja 5. Cities in Digital Transition.

Voittajat julkistetaan Brysselissä 10. lokakuuta 2017 pidettävässä palkintoseremoniassa.

Lisätietoa: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/newsroom/news/2017/07/07-03-2017-regiostars-awards-2017-jury-selects-24-finalists-as-europe-s-most-outstanding-regional-projects