Representationen i Finland

Media

Newsroom och AV-tjänster

RAPID-databasen

Kommissionens talespersoner

Kommissionens sammanträden

 

Europeiska kommissionens representation i Finland producerar och förmedlar meddelanden och annat informationsmaterial, arrangerar informationsmöten och intervjuer samt besök för journalister hos Europeiska kommissionen. Representationen samarbetar med kommissionens talesmannatjänst i Bryssel.

Kontakter för journalister:

Informationschef
Pia Siitonen
tfn (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
förnamn.efternamn@ec.europa.eu

Informatör
Nina Hotti
tfn (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
förnamn.efternamn@ec.europa.eu

Läs (på finska) om hur du hittar mer information om EU.

Till början

Newsroom och AV-tjänster

På Europeiska kommissionens nyhetsrum hittar du nyheter, pressmeddelanden och tal från kommissionen. Pressmeddelanden publiceras på nätet i allmänhet i slutet av presskonferensen, efter kl. 13 finsk tid.

AV-tjänsten kan du hitta videor och filmer samt titta på Europe by Satellite-kanalen (EbS), som bland annat visar kommissionens presskonferenser. Nedladdning av information är gratis men du måste registrera dig för att använda tjänsten. Materialet kan användas för att informera om Europeiska kommissionen eller andra EU-organ.

Europeiska kommissionens AV-tjänst ansvarar också för två TV-studior och en radiostudio i Berlaymontbyggnaden i Bryssel. Dessa studior är tillgängliga gratis för radio- och tv-journalister som nyhetsbevakar EU-frågor.

Till början

RAPID-databasen

Kommissionens pressmeddelanden och bakgrundsmaterial hittar man i RAPID-databasen. Andra pressmeddelanden och mer nyhetsmaterial finns på Europaserverns nyhetsrum.

Till början

Kommissionens talespersoner

Kommissionens talespersoner arbetar på GD Kommunikation. Enhetens verksamhet leds av huvudtalespersonen, som också håller kommissionens dagliga presskonferenser. Enheten är ansvarig för kommissionens pressmeddelanden och bakgrundsmaterial samt för kontakter med media.

Till början

Kommissionens sammanträden

Kommissionens ledamöter (som grupp betecknad ”kollegium”) sammanträder varje vecka på onsdagarna i Bryssel. När Europaparlamentet har sina plenarsammanträden anordnas kommissionens sammanträden vanligtvis i Strasbourg i stället. Efter dessa sammanträden håller någon medlem i kollegiet en presskonferens (s.k. College read-out), som man kan följa på Europe by Satellite (EbS).

Mer information om kommissionärernas veckosammanträden

 

"Vägledning i EU-frågor – kommunikationstjänster för journalister" är guiden för journalister publicerad av Europeiska kommissionens representation i Finland, Europaparlamentets informationskontor i Finland, statrådets kommunikation, Europainformationen och riksdagen.

Till början