Edustusto Suomessa

Media

Uutishuone ja AV-palvelu

Komission tiedottajat

Komission kokous

EU-aiheisia taustatilaisuuksia toimittajille

Euroopan komission Suomen-edustusto tuottaa ja välittää tiedotteita ja muuta tiedotusmateriaalia. Edustusto järjestää myös tiedotustilaisuuksia ja haastatteluja. Edustusto toimii yhteistyössä komission Brysselissä toimivien tiedottajien kanssa.

Toimittajayhteydet:

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, 040 535 5979
etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, 050 384 7857
etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Sivun alkuun

Uutishuone ja AV-palvelu

Euroopan komission uutishuoneesta löytyvät komission uutiset, tiedotteet ja puheet. Tiedotteet julkaistaan verkossa pääsääntöisesti keskipäivän tiedotustilaisuuksien päätyttyä, Suomen aikaa klo 13 jälkeen. Tiedotteista voi tilata ilmoitukset sähköpostiin. Kaikkien EU-toimielinten tiedotteet löytyvät EU-uutishuoneesta.

Audiovisuaalisesta palvelusta voi hakea videoita ja valokuvia sekä katsoa Europe by Satellite-kanavia (EbS), joiden kautta välitetään muun muassa komission tiedotustilaisuudet. Aineistojen lataaminen on maksutonta, mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen. Aineistoja voi käyttää Euroopan komissiota tai muita EU:n elimiä koskevaan tiedonvälitykseen.

Euroopan komission audiovisuaalinen palvelu ylläpitää myös kahta televisiostudiota ja yhtä radiostudiota Berlaymont-rakennuksessa Brysselissä. Nämä studiot ovat maksutta radio- ja televisiotoimittajien käytettävissä EU-aiheiden uutisointiin.

Sivun alkuun

Komission tiedottajat

Komission tiedottajat toimivat Brysselissä. Yksikön toimintaa johtaa päätiedottaja Eric Mamer, joka myös vetää komission päivittäiset tiedotustilaisuudet. Yksikkö vastaa komission tiedotteiden ja taustamateriaalin tuottamisesta sekä yhteyksistä tiedotusvälineisiin.

Sivun alkuun

Komission kokous

Komission jäsenten kollegion viikkokokous järjestetään keskiviikkoisin Brysselissä. Euroopan parlamentin täysistuntojen aikaan kokous järjestetään yleensä Strasbourgissa. Kokousten jälkeen joku kollegion jäsen pitää tiedotustilaisuuden (College read-out), jota voi seurata EbS-palvelun kautta.

Lisätietoa komission viikkokokouksista

Sivun alkuun

EU-aiheisia taustatilaisuuksia toimituksille

Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, eduskuntatiedotus, valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriön Eurooppatiedotus sekä Ulkopoliittinen instituutti tarjoavat toimituksille EU-aiheisia taustatilaisuuksia.

Tilaisuudet voidaan järjestää joko toimituksen omissa tiloissa (myös muualla kuin Helsingissä) tai Eurooppasalin tiloissa (Voimatalo, Malminkatu 16, Helsinki). Myös yhteinen tilaisuus alueen eri toimitusten tai toimittajayhdistyksen kanssa on mahdollinen. Keräämme sopivat puhujat aihetoiveidenne mukaan. Tilaisuuden kesto voi olla 1-2 tuntia klo 9-19 välisenä aikana. Tilaisuudet on tarkoitettu taustoittaviksi eli haastatteluista tai "on the record"-kommenteista on sovittava erikseen.

Toiveet taustatilaisuuden ajankohdasta, sisällöstä ja paikasta voi esittää sähköpostilla osoitteeseen comm-rep-hel-news@ec.europa.eu. Lisätietoa taustatilaisuuksista antavat komission edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen ja tiedottaja Nina Hotti sekä Euroopan parlamentin Suomen-toimiston lehdistötiedottajat Niina Saloranta ja Simo Ristolainen. 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
Lehdistötiedottaja
Niina Saloranta
p. (09) 6220 4521, GSM 040 720 5025
etunimi.sukunimi@europarl.europa.eu

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
Lehdistötiedottaja
Simo Ristolainen
p. (09) 6220 5433, GSM 040 351 0264
etunimi.sukunimi@europarl.europa.eu

"EU-asiat tutuiksi – viestintäpalveluita toimittajille" on Euroopan komission Suomen-edustuston, Euroopan parlamentin Suomen-toimiston, valtioneuvoston viestinnän, Eurooppatiedotuksen ja eduskunnan yhteinen opas toimittajille.

Sivun alkuun