Edustusto Suomessa

Ursula von de Leyenin komission ensimmäinen vuosi

/finland/file/ursulavonderleyenofficialpienijpg_fiursula_von_der_leyen_official_pieni.jpg

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen
Copyright Euroopan unioni

Ursula von der Leyenin komissio aloitti toimikautensa joulukuussa 2019. Heti toimikauden alussa komissio esitti kunnianhimoisia tavoitteita Euroopan tulevaisuudelle: ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä, 2020-luvusta Euroopan digitaalinen vuosikymmen, vahvempi Eurooppa maailmannäyttämöllä geopoliittisemman lähestymistavan avulla.

03/12/2020

Kun koronavirus iski, komissio pyrki organisoimaan yhtenäisiä ja koordinoituja Euroopan tason hätätoimia, jotka olivat tarpeen kansalaisten terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Näihin kuuluivat henkilönsuojainten hankinta ja jakelu, rajojen ulkopuolelle jääneiden eurooppalaisten tuominen kotiin ja tulevan rokotteen saannin varmistaminen. Samaan aikaan päälinjaukset ovat pysyneet ennallaan. Vihreä siirtymä ja digitaalinen muutos ovat entistä vahvemmin EU:n toiminnan ytimessä, ja käytössä on uusia resursseja muutoksen nopeuttamiseksi. Taloudelle aiheutuneen vahingon korjaamisen lisäksi luodaan uudenmallinen talous seuraavaa sukupolvea varten.

Lue lisää: https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/what-european-commission-does/delivering-political-priorities/first-year-von-der-leyen-commission_fi