Edustusto Suomessa

Komissio vierailulla Suomessa tänään ja huomenna

/finland/file/euroopankomissiopienijpg_fieuroopan_komissio_pieni.jpg

Euroopan komission puheenjohtaja ja jäsenet
Copyright Euroopan unioni

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja komission jäsenet osallistuvat Suomen EU-puheenjohtajuuskauden virallisiin avajaisiin 4. ja 5. heinäkuuta.

04/07/2019

Puheenjohtaja Juncker ja komission jäsenet ovat Suomessa 4. ja 5. heinäkuuta tapaamassa Suomen poliittista johtoa ja juhlistamassa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden alkua.

Suomen painopisteitä puheenjohtajuuskaudella ovat EU:n yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, EU:n kilpailukyvyn parantaminen ja sosiaalisen osallisuuden korostaminen, EU:n aseman vahvistaminen maailman johtavana toimijana ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä EU:n kansalaisten turvallisuus kaikilla tasoilla.

Suomen painopisteet ovat kaikki myös väistyvän komission painopisteitä. Niitä käsitellään muun muassa komission panoksessa Romanian Sibiussa 9. toukokuuta pidettyyn epäviralliseen huippukokoukseen EU:n tulevaisuudesta ("Kohti yhtenäisempää, vahvempaa ja demokraattisempaa unionia yhä epävarmemmassa maailmassa").

Torstaina 4. heinäkuuta puheenjohtaja ja komissaarit osallistuvat pääministeri Antti Rinteen epäviralliselle illalliselle klo 20 Suomen aikaa.

Perjantaina 5. heinäkuuta klo 10 Suomen aikaa puheenjohtaja Junckerilla on kahdenkeskinen tapaaminen pääministeri Rinteen kanssa. Tässä yhteydessä puheenjohtaja, komissaarit ja Suomen hallitus asettuvat myös yhteiskuvaan.

Samoihin aikoihin komissaarit keskustelevat ryhmissä suomalaisministerien kanssa kolmesta keskeisestä teemasta: EU:n tulevasta pitkän aikavälin budjetista eli monivuotisesta rahoituskehyksestä, oikeudenmukaisen, kestävän ja kilpailukykyisen Euroopan kehittämisestä sekä Euroopan globaalin vaikutusvallan ja turvallisuuden kehittämisestä.

Klo 11 Suomen aikaa alkaa puheenjohtaja Junckerin ja kaikkien komissaarien sekä Suomen hallituksen yhteiskokous.

Kokouksen jälkeen n. klo 11.30 on vuorossa puheenjohtaja Junckerin ja pääministeri Rinteen yhteinen lehdistötilaisuus.

Klo 12.15 puheenjohtaja ja komissaarit osallistuvat Presidentinlinnassa presidentti Sauli Niinistön järjestämälle epäviralliselle lounaalle.

Tämän jälkeen komission puheenjohtajalla ja komissaareilla on tapaamisia eduskunnassa.

Perjantaina n. klo 11.30 Suomen aikaa alkavaa lehdistötilaisuutta voi seurata suorana komission AV-palvelussa osoitteessa: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/2

Komission AV-palvelun tilaisuudesta ottamat kuvat ovat saatavilla osoitteessa: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/photo

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979

etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857

etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Seuraa Twitterissä @eukomissio