Representationen i Finland

Start

Nyheter

/finland/file/ek-suomen-edustusto-7308-profiilijpg_svek-suomen-edustusto-7308-profiili.jpg

Pia Siitonen
Copyright Euroopan unioni

I onsdags kickstartades hösten på allvar när vi fick lyssna på årets viktigaste EU-tal. Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen höll då sitt årliga tal om tillståndet i unionen i Europaparlamentet i Strasbourg. I talet hon stakade ut kursen för EU framöver.

/finland/file/puheenjohtaja-von-der-leyenin-puhe-eun-tilasta-1592021-1_svPuheenjohtaja von der Leyenin puhe EU:n tilasta 15.9.2021

Puheenjohtaja von der Leyenin puhe EU:n tilasta 15.9.2021
copyright Euroopan unioni

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen höll i dag sitt tal om tillståndet i unionen i Europaparlamentet. von der Leyen betonade vikten av att påskynda vaccineringarna globalt sett för att klara av pandemin. Dessutom framhävde hon betydelsen av rättsstatsprincipen i EU, liksom de ungas roll när det kommer till att forma Europas framtid.

Evenemang

/finland/file/kieltenpaivapienijpg_sv

Euroopan kielten päivä 26.9.
©Euroopan komissio

Den 26 september varje år firas den europeiska språkdagen, som är ett gemensamt initiativ av EU-kommissionen och Europarådet. Syftet med språkdagen är att lyfta fram betydelsen av språkkunskaper och vår unika språkliga mångfald i Europa.

Datum: 
20/09/2021 - 26/09/2021

/finland/file/kieltenpaivapienijpg_sv

Euroopan kielten päivä 26.9.
©Euroopan komissio

För att uppmärksamma den europeiska språkdagen (26 september) arrangerar EU-kommissionens generaldirektorat för utbildning, ungdom, idrott och kultur (GD EAC) ett webbinarium om språkkunskaper i det europeiska området för utbildning.

Datum: 
27/09/2021