Representationen i Finland

Start

Nyheter

/finland/file/european-green-deal-0_svEuropean Green Deal

European Green Deal
copyright Euroopan unioni

I dag antar EU-kommissionen ett paket med förslag som ändrar EU:s politik för klimatet, energiområdet, transporter, markanvändning och beskattning för att göra det möjligt att minska nettoutsläppen av växthusgaser med minst 55 % fram till 2030 jämfört med 1990 års nivåer. Dessa utsläppsminskningar måste uppnås under de närmaste tio åren för att Europa ska kunna bli världens första klimatneutrala kontinent senast 2050 och för att förverkliga den europeiska gröna given. Med dagens förslag presenterar EU-kommissionen de lagstiftningsverktyg som ska användas för att uppnå målen i den europeiska klimatlagen och i grunden stöpa om vår ekonomi och vårt samhälle för att skapa en rättvis, grön och blomstrande framtid.

/finland/file/maria-kokkonen_svMaria Kokkonen

Maria Kokkonen
copyright Euroopan unioni

Så här efter fotbollsmatchen mellan Finland och Belgien (Bravo, Huuhkajat!) riktar även vi på representationen blicken mot midsommarafton på fredag och semestern som hägrar för många av oss efter det. Veckobulletinen tar sommarpaus och dimper ner i era mejlboxar igen i början av september. I Bryssel rullar maskineriet dock på som vanligt under hela juli, så hälften av vår personal på representationen jobbar då också – och inte enbart på distans längre, utan även på kontoret!

Evenemang

/finland/file/nastolankesanayttelycopyrightsvantegullichsenpng_svnastolan_kesanayttely_copyright_svante_gullichsen.png

All the walls I have built -teos
Copyright Svante Gullichsen

Nastola-sällskapet deltar i miljöhuvudstadsåret i Lahtis genom att anordna en sommarutställning både i det före detta kommunhuset i Nastola och ute i det gröna. Miljötemat syns både i själva utställningsföremålen och i hela genomförandet.

Datum: 
13/06/2021 - 15/08/2021

/finland/file/greenlahticopyrightlahdenkaupunkipng_svgreen_lahti_copyright_lahden_kaupunki.png

Green Lahti
Copyright Lahden kaupunki

I Europas klimathuvudstad Lahtis anordnas en rad olika sommarevenemang. Läs mer om vad som är på gång i staden i händelsekalendern nedan!

Datum: 
13/06/2021 - 31/08/2021