Edustusto Suomessa

Etusivu

Uutiset

/finland/file/ek-suomen-edustusto-2745-webpienijpg_fiek-suomen-edustusto-2745-web_pieni.jpg

Antti Peltomäki
Copyright Euroopan unioni

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta Suomen EU-jäsenyyden alkamisesta vuonna 1995. Se saattaa tuntua pitkältä ajalta, mutta se on kuitenkin vain viimeinen neljäsosa itsenäisen Suomen historiaa. Tänään valtaosa suomalaisista pitää jo lähes itsestäänselvyytenä, että olemme täysivaltainen jäsen 27 eurooppalaisen maan muodostamassa Euroopan unionissa, mutta sitä se ei ollut 25 vuotta sitten – ja jotkut epäilevät sen mielekkyyttä edelleen.

/finland/file/ursulavonderleyenofficialpienijpg_fiursula_von_der_leyen_official_pieni.jpg

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen
Copyright Euroopan unioni

Koronavirus on aiheuttanut Euroopassa suurta inhimillistä kärsimystä. Se on riistänyt ihmishenkiä ja vienyt monilta toimeentulon. Hillitäkseen viruksen leviämistä komission puheenjohtaja von der Leyen on vahvasti ajanut koordinoituja EU:n toimia.

Tapahtumat

/finland/file/eurooppa-foorumilogo-2020-fipienijpg_fieurooppa-foorumi_logo-2020-fi_pieni.jpg

Turun Eurooppa-foorumi 2020
Copyright Turun Eurooppa-foorumi

Eurooppa-foorumi toteutuu tänäkin vuonna Turussa elokuun viimeisellä viikolla 27.–28.8.2020 teemalla ”Suomi 25 vuotta EU:ssa”. Suomen poliittisen kauden avaustapahtumassa asiantuntijoille, päättäjille ja yleisölle tarjoillaan kahden päivän aikana korkeatasoinen ohjelma, jossa puhujina ovat muun muassa komissaari Jutta Urpilainen ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen.

Päivä: 
27/08/2020 - 28/08/2020