Edustusto Suomessa

Etusivu

Uutiset

/finland/file/maria-kokkonen_fiMaria Kokkonen

Maria Kokkonen
copyright Euroopan unioni

Ennen joulua sähköpostiini kilahti kirje vanhan opinahjoni kieltenopettajilta, jotka huolestuneena kertoivat, kuinka valinnaisten kielten (esimerkiksi saksa ja ranska) opiskelu on romahtanut olemattomiin kouluissamme: ”Kielten opiskelu ei ole kiinnostavaa, opiskelupaikat eivät täyty, nuoret arvelevat pärjäävänsä pelkällä englannilla. Tämähän ei ole mikään paikallinen ilmiö vaan pikemminkin yleinen ongelma, josta on ollut juttuja valtakunnallisessa mediassakin. [– –] Tänä vuonna lukiossamme ei syntynyt saksan ja ranskan ryhmiä.”

/finland/file/eu-uk-liputjpg_fieu-uk-liput.jpg

EU:n ja Iso-Britannian liput
Copyright Euroopan unioni

EU:n ja Britannian välinen kauppa muuttui vuoden alusta, kun Britannia erosi EU:n sisämarkkinoilta ja tulliunionista. Ulkoministeriö järjestää valtionhallinnon yhteistyökumppanien sekä Britannian Suomen-suurlähetystön kanssa webinaarisarjan, joka käsittelee EU:n ja Britannian välisen kaupan uusia muodollisuuksia ja vaatimuksia.

Tapahtumat

/finland/file/eurooppapaiva-logopienijpg_fieurooppapaiva-logo_pieni.jpg

Eurooppa-päivä 9.5.
Copyright Euroopan unioni

Tänä vuonna Eurooppa-päivää vietetään verkossa, ja ohjelmaa on kolmena päivänä eli perjantaista sunnuntaihin.

Päivä: 
07/05/2021 - 09/05/2021

/finland/file/tradepolicyday2021png_fitrade_policy_day_2021.png

EU:n kauppapolitiikan päivä 2021 (”EU Trade Policy Day 2021”) – virtuaalinen tapahtuma
Copyright Euroopan unioni

Miten EU:n olisi vastattava maailmanlaajuisiin haasteisiin, kuten sääntöihin perustuvan kansainvälisen kauppajärjestyksen kriisiin ja digitaaliseen muutokseen? Miten Maailman kauppajärjestöä (WTO) pitäisi uudistaa? Miten EU voi varmistaa, että sen yritykset hyötyvät mahdollisimman paljon kansainvälisestä kaupasta?

Päivä: 
26/04/2021