Representationen i Finland

Diskussioner om EU på Europaforum i Åbo

/finland/file/turun-eurooppa-foorumi_svTurun Eurooppa-foorumi

Turun Eurooppa-foorumi
copyright Euroopan unioni

Torsdagen den 26 augusti står en diskussion på temat ”Europa, Finland, återhämtning och tillväxt efter coronapandemin” på agendan. Bland andra kommissionens generalsekreterare Ilze Juhansone och Finlands kommissionär Jutta Urpilainen deltar i diskussionen.

Datum: 
25/08/2021 - 27/08/2021

Under det ekonomiska forumet torsdagen den 26 augusti håller kommissionär Jutta Urpilainen kl. 9.30 ett anförande om hur det ser ut med jämlikheten när det gäller ekonomin, människan och miljön samt demokratin efter pandemin. Generalsekreterare Ilze Juhansone dryftar å sin sida kl. 11.00 Europas konkurrenskraft och handelsförbindelser i en föränderlig värld. Generalsekreteraren deltar även i en paneldiskussion om Finlands och Europas möjligheter i den gröna omställning med start kl. 11.45.

Kommissionär Jutta Urpilainen närvarar vid Utrikespolitiska institutets programpunkt ”Pandemins lärdomar för Europa” kl. 15-15.45 på torsdagen.

Som ett trevligt avslut på dagen kliver kommissionär Jutta Urpilainen tillsammans med Finlands tidigare kommissionär Erkki Liikanen upp på Stadsteaterns scen kl. 17.15-18.00.

Fredagen den 28 augusti kl. 10.00-10.45

EU-kommissionens representation i Finland anordnar tillsammans med Europaparlamentets förbindelsekontor i Finland en diskussion om hur den digitala och gröna omställningen ska gå till i praktiken och vad EU:s globala roll är.

Talare:

Europaparlamentarikerna Sirpa Pietikäinen (EPP, Samlingspartiet), Miapetra Kumpula-Natri (S&D, SDP),Nils Torvalds (RE, SFP) ochVille Niinistö (Greens/EFA, De Gröna) samt Ismo Ulvila, kommunikationschef för EU-kommissionens representation i Finland. Diskussionen leds av Aku Aarva, verkställande direktör för organisationen Finland i Europa rf.

Europaforumet i Åbo anordnas för fjärde gången i augusti, som ett hybridevenemang. Det virtuella evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla.

Mer information om programmet och länkar till webbsändningarna finns på adressen www.europeforum.fi. Det är möjligt att skicka in frågor och kommentarer till live-evenemangen via chatten på evenemangsplattformen. Diskussionerna spelas in och läggs senare upp på bland annat YouTube.

Skriv redan nu in den årliga EU-diskussionen i Åbo i din kalender!