Edustusto Suomessa

Turun Eurooppa-foorumissa puhutaan EU:sta

/finland/file/turun-eurooppa-foorumi_fiTurun Eurooppa-foorumi

Turun Eurooppa-foorumi
copyright Euroopan unioni

Torstaina 26.8. käydään keskustelu aiheesta ”Eurooppa, Suomi, elvytys ja kasvu covid-19:n jälkeen”. Keskustelemassa ovat komission pääsihteeri Ilze Juhansone, komissaari Jutta Urpilainen sekä joukko muita puhujia.

Päivä: 
25/08/2021 - 27/08/2021

Eurooppa-foorumin talouspäivän 26.8. keskustelussa komissaari Urpilainen pitää klo 9.30 puheenvuoron ”Mitä on yhdenvertaisuus pandemian jälkeen: talous, ihminen ja ympäristö sekä demokratia?” Klo 11 pääsihteeri Juhansone alustaa Euroopan kilpailukyvystä ja kauppasuhteista muuttuvassa maailmassa. Pääsihteeri osallistuu myös klo 11.45 alkavaan paneelikeskusteluun Suomen ja Euroopan mahdollisuuksista vihreässä siirtymässä.

Komissaari Urpilainen osallistuu torstaina klo 15-15.45 Ulkopoliittisen instituutin tilaisuuteen ”Pandemian opetukset Euroopalle”.

Päivän päätteeksi klo 17.15–18 Kaupunginteatterin lämpiön lavalle nousevat komissaari Jutta Urpilainen ja ex-komissaari Erkki Liikanen.

 

Pe 27.8. klo 10.00–10.45

Euroopan komission Suomen-edustuston ja Europan parlamentin Suomen-toimiston järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan otsikolla ”Miten digitaalinen ja vihreä siirtymä toteutetaan ja mikä on EU:n globaali rooli?”

Keskustelijoina:

Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.), Miapetra Kumpula-Natri (S&D, sd.), Nils Torvalds (RE, r.) ja Ville Niinistö (Greens/EFA, vihr.) sekä Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila. Tilaisuuden juontaa Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Turun Eurooppa-foorumi järjestetään elokuussa neljättä kertaa, hybriditapahtumana. Virtuaalinen Eurooppa-foorumi on kaikille avoin ja maksuton.

Kaikki ohjelmatiedot ja linkit verkkolähetyksiin ovat osoitteessa www.europeforum.fi (link is external) . Livetilaisuuksiin voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja virtuaalitapahtuman alustalla olevan chatin kautta. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta.

Merkkaa Turun vuotuinen EU-keskustelutapahtuma jo kalenteriisi!