Edustusto Suomessa

EU@OODI

/finland/file/euoodifisvfipienijpg_fieu_oodi_fi_sv_fi_pieni.jpg

EU Oodi
Copyright EU@Oodi

EU@Oodi on Euroopan komission ja parlamentin yhteinen tila, johon voi vapaasti tulla hakemaan tietoa ja juttelemaan EU-asioista. EU@Oodissa esitellään EU:n toimintaa ja tavoitteita myös erilaisten kuva- ja videoesitysten ja pelien avulla. Paikalla on jatkuvasti EU-opas, jolta saa apua EU-asioissa ja tukea EU@Oodin tietolähteiden käytössä.

Taustaa

Kirjastoon avautuvan EU@Oodi-tietopisteen tavoite on tuoda Eurooppa ja EU sinne missä kansalaiset ovat ja tarjota heille tietoa unionista, lisätä yleistä Eurooppa-kiinnostusta ja kannustaa kansalaisia osallistumaan EU-asioihin. Euroopan parlamentti avasi vuonna 2011 Brysseliin suositun Parlamentarium-vierailukeskuksen, jonka ideaa toteutetaan nyt EU-maiden pääkaupungeissa Europa Experience -näyttelytilojen muodossa. Aiemmin näyttelytilat on avattu muun muassa Berliiniin ja Ljubljanaan.

Helsingin keskustakirjaston keskeinen sijainti mahdollistaa EU-aiheisiin tutustumisen helposti suurelle kävijämäärälle. EU@Oodi sisältää monia multimediatoteutuksia, joissa esitellään Euroopan parlamentin ja komission toimintaa ja EU-yhteistyön tuloksia. Kävijöiden käytettävissä ovat muun muassa interaktiiviset europarlamentaarikkojen ja komissaarien infonäytöt, photo booth -kuvauspiste ja ”EU reaaliajassa” -näyttöseinä.

Lue lisää EU@Oodin internet-sivuilta https://euoodi.eu/

Lue lisää

EU@Oodi ja Helsingin keskustakirjasto Oodi avautuvat yleisölle 5.12.2018