Edustusto Suomessa

Eurooppasali

Eurooppasali on Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston yhteinen julkinen tila, jossa järjestetään Euroopan unioniin ja Eurooppaan liittyviä tilaisuuksia. Eurooppasali sijaitsee Voimatalossa (Malminkatu 16, Helsinki). Se on tarkoitettu kansalaisten, kansalaisjärjestöjen, poliittisten toimijoiden ja tiedotusvälineiden käyttöön.

Eurooppasalin tavoitteena on lisätä EU-aiheista käytävää keskustelua tarjoamalla keskustelufoorumeja ja -kanavia, joiden kautta erilaiset näkemykset EU-asioista pääsevät esiin. Eurooppasalissa järjestetään mm. näyttelyitä, elokuva- ja teatteriesityksiä, kirjallisuusiltoja, seminaareja, debatteja ja luentotilaisuuksia etenkin politiikan, kulttuurin, koulutuksen ja kansalaisyhteiskunnan aloilla. Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia.

Koronatilanteesta johtuen Eurooppasalin kapasiteetti on tällä hetkellä maksimissaan 30 henkilöä. Tarvittaessa myös keittiötilat ovat käytössä. Eurooppasalissa on modernit kuvan- ja äänentoistolaitteet sekä internet-yhteys. Tila on esteetön. Tapahtumien yhteydessä voit noutaa maksutonta EU-tiedotus -materiaalia EU-tietopisteestä. Tilaisuuksia voidaan järjestää pääsääntöisesti arkisin klo 9.00–17.30 välillä, sopimuksen mukaan myös arki-iltaisin.

Eurooppasalin avoimista tapahtumista saat tietoa mm. Euroopan komission Suomen-edustuston uutiskirjeestä ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston Parlamentin viikosta. Eurooppasalin tapahtumista ja muista EU-uutisista tiedotetaan ja keskustellaan myös Eurooppasali - Europasalen facebook- sivulla ja Twitterissä.

Jos haluat järjestää tapahtuman Eurooppasalissa, ota yhteys Eurooppasalin tapahtumakoordinaattoriin: sähköposti comm-rep-hel-eps@ec.europa.eu, puh. 0400 164 802 tai 09 6226 5421.

Tervetuloa Eurooppasaliin!